Kommunen laver en byttehandel med Egens menighedsråd

18. marts 2023 Politik

Sønderborg Kommune har i en periode haft et mindre græsareal lige op ad præstegården på Gl. Guderupvej i Guderup til salg. Forvaltningen har ikke modtaget relevante bud på arealet og derfor er det ikke blevet solgt.

Menighedsrådet i Egen Sogn har henvendt sig til forvaltningen for at overtage græsarealet. Overtagelsen foreslås foretaget i et mageskifte – en byttehandel – hvor kommunen i stedet overtager et areal, som i dag indgår som en del af den offentlige park, Guderup Mose.

På onsdag skal Økonomiudvalget tage stilling til sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Menighedsrådets areal ved Guderup Mose adskiller parkeringspladsen over for SuperBrugsen og den kommunale del af parken.

På trods af, at det kommunale græsareal igennem en længere periode har været til salg i et offentligt udbud, har forvaltningen søgt Ankestyrelsen om tilladelse til at gennemføre mageskiftet uden yderligere offentlig udbud.

Kommunen har fået grønt lys til salg uden yderligere offentligt udbud, men det er en forudsætning, at salget sker til markedspris.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Sønderborg, Debat

Debat: SF-medlem er træt af dårlig belægning i gågaden, Sdr. Havnegade og på Strandpromenaden

22. marts 2023 Sønderborg

Erik Bach, medlem i SF, Sydals, skriver: Der tegner sig et billede af Sønderborgs veje. Hvad sker der lige? Kører man over Dybbøl ligger chaustenene som hø og hakkelse. Det kunne man have gjort bedre. Så tager man Sdr. Havnegade. Her flyder chaustenene, når det er højvande. Her ville brosten være bedre. Så tager man […]

Læs mere...