Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

Havnen og rådhuset i Augustenborg får nyt liv. Arkivfoto
Havnen og rådhuset i Augustenborg får nyt liv. Arkivfoto
22. februar 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket.

Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der kendes som den fredede gamle drengeskole samt den tidligere brandstation.

Forvaltningen foreslår, at de bygninger, som ikke skal bruges til det kommende sundhedshus, bliver sat til salg og på onsdag besluttede politikerne i Økonomiudvalget, de sælges.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Byrådet har i fællesskab sat penge af til at realisere visionen om et nyt og moderne sundhedshus med både almen praksis, private aktører og kommunale sundhedstilbud samlet under samme tag. Vi arbejder i Sundhedsudvalget sammen med Teknik, By og Bolig-udvalget målrettet for at realisere planerne om et Sundhedshus i det tidligere rådhus i Augustenborg. At vi nu sælger dele af bygningerne fra, er endnu et skridt i processen i forhold til de fysiske rammer omkring sundhedshuset”, siger socialdemokrat Didde Lauritzen som er med i Økonomiudvalget og formand for Sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun tilføjer, at man er i gang med at finde lokaler til Kunstværket, som i dag bruger det tidligere rådhus.

“Sundhedshuset er en del af den store byudvikling som foregår i Augustenborg i disse år. I sidste byrådsperiode prioriterede Byrådet penge til at få et samlet Hertugbyens dagtilbud på Augustenborg skole og det nye bibliotek”, siger hun til SønderborgNYT.

Og der er gang i endnu mere i Augustenborg.

”Vi har fuld gang i planerne for udviklingen af havnen i Augustenborg til attraktivt, rekreativt område og til boliger. Der planlægges nye byggegrunde på Løkkegaard. Byrådet har igennem de seneste to byrådsperioder støttet udviklingen af Augustenborg som et kunst- og kulturcentrum og endelig arbejder forvaltningen hårdt for at realisere den Masterplan for Hertugernes Augustenborg, som et enig byråd har vedtaget”, siger Didde Lauritzen.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...