Kommunen skruer ned for giftforbruget selvom kloakarbejde får rotterne til at komme frem

8. maj 2017 Samfund

Kommunen vil i perioden 2017 til 2019 have et fald i giftforbruget, set i forhold til de foregående tre år. Derudover forventes antallet af anmeldelser om rotter ikke at stige.

Det skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget høre om på tirsdagens udvalgsmøde – og de for at vide, at antallet af anmeldelser om rotter heller ikke forventes at falde, fordi Sønderborg Kommune har mange kloakarbejder i gang. Alle de steder, hvor der bygges nyt og dermed tilsluttes nye kloakker, åbnes der op for kloakrotterne, som dermed bliver synlige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden er borgerne blevet meget mere bevidste om den pligt, de har til at anmelde rotter uanset, om det er på egen adresse eller ej.

Derfor kommer der mange anmeldelser fra borgere, som måske har set den samme rotte i et område.

Dertil kommer at det igen er blevet moderne med mindre hønsehold, fugle i volierer og kæle- og slagtekaniner i villahaver. Det kan tiltrække rotter.

De milde vintre og den megen nedbør har også været medvirkende til, at der har overlevet flere rotter og rotterne kommer op af kloakkerne, når de er blevet ubeboelige for dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...