Kommunen solgte en grund med Hørup Vandværks pumpestation på

7. november 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Tidligere har David Rasmussen Zanchetta holdt græsset nogenlunde nede på en tom grund på Trompeterhøj i Høruphav. GTrunden lå ubenyttet hen og da David Rasmussen Zanchetta så skulle bruge plads til et redskabsskur, satte han det bare op på den tomme grund.

“Jeg burde have spurgt om lov, for kommunen bad mig om at fjerne det, selvom jeg syntes, det sagtens kunne være der, når nu havde passet grunden”, siger David Rasmussen Zanchetta til SønderborgNYT.

“Men jeg fik valget mellem at købe grunden eller fjerne skuret”.

Artiklen fortsætter under annoncen

David Rasmussen Zanchetta endte med for et lille år siden at købe grunden til det, han selv kalder en god pris.

“Allerede fra start gjorde jeg kommunen opmærksom på, der ligger en pumpestation på grunden”, siger han.

“Det er Hørup Vandværk, der har pimpestationen og de blev sure på kommunen, men kommunen er ligeglad med pumpestationen, der ikke er tinglyst”, siger David Rasmussen Zanchetta.

Kommunen har tilbudt David Rasmussen Zanchetta at lade handlen gå tilbage og tilbyde ham brugsret over jorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sagen har mere eller mindre stået i stampe et års tid, så jeg er blevet lidt firkantet”, siger David Rasmussen Zanchetta.

“Så nu mener kommunen, at Hørup Vandværk skal flytte deres pumpestation fra grunden og det koster 500.000 kroner. Iøvrigt har de lige renoveret den for 180.000 kroner”, siger han.

Han mener selv, at grunden må kunne deles op, så der er plads til både redskabsskur og pumpestation.

“Men jeg venter og ser, hvad kommunen ender med at finde ud af”.

Og ifølge Sønderborg Kommune, er der liv i sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som indledning skal nævnes, at kommunen er positivt  stemt over for David Rasmussen Zanchettas forslag om at opdele arealet, og vi vil nu hurtigst muligt gå i gang med at undersøge mulighederne for det, i samarbejde med både David Rasmussen Zanchetta og Hørup & Høruphav Vandværk”, siger direktør i Teknik og Miljø Inge Olsen til SønderborgNYT.

I forsommeren 2017 konstaterede forvaltningen, at David Rasmussen Zanchetta uden tilladelse havde opført et skur og udlagt stabilgrus på kommunens grund.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sønderborg Kommune tog derfor kontakt til David Rasmussen Zanchetta, blandt andet med en anmodning om, at han fjernede et opsat skur”, siger Inge Olsen.

“David Rasmussen Zanchetta tilbød herefter kommunen at købe grunden, hvilket Sønderborg Kommune imødekom. Under forløbet nævnte David Rasmussen Zanchetta selv, at der er en pumpestation på grunden. Pumpestationen tilhører Hørup & Høruphav Vandværk, og vi burde derfor have orienteret vandværket, før vi solgte arealet, så der for eksempel kunne laves en tinglysning af pumpestation og ledningsnet i forbindelse med salget”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beklagelig fejl

“Det er selvfølgelig beklageligt, at vi ikke fik gjort det, for vi ser det som meget vigtigt, at vandværket har adgang til sin pumpestation og ledninger – f.eks. hvis et rør springer læk og skal repareres. Derfor er det uheldigt, hvis Hørup & Høruphav Vandværk ikke kan få lov til komme ind på grunden”, siger direktøren.

Det siger sig selv, at vi fremadrettet vil være meget opmærksomme på, at sikre sådanne forhold, så en lignende problemstilling ikke opstår.

Sønderborg Kommune har efterfølgende igennem resten af forløbet været i dialog med både David Rasmussen Zanchetta og Hørup & Høruphav Vandværk for at finde en løsning på problemet.

“Det er ikke korrekt, at Sønderborg Kommune har bedt Hørup & Høruphav Vandværk om at flytte deres pumpestation fra grunden”, siger Inge Olsen.

Sønderborg Kommune er undervejs blevet kontaktet af Hørup & Høruphav Vandværk, som foreslog at flytte pumpestationen mv. for at sikre en uhindret adgang til pumpestation og ledninger fremover.

“For at løse problemstillingen har Sønderborg Kommune i en dialog med David Rasmussen Zanchetta tilbudt at købe arealet tilbage – dog uden at tilbyde ham en efterfølgende brugsret. Derfor er vi som nævnt positivt stemt over for David Rasmussen Zanchettas forslag om at opdele arealet, og vi vil nu hurtigst muligt gå i gang med at undersøge mulighederne for det, i samarbejde med både David Rasmussen Zanchetta og Hørup & Høruphav Vandværk”, siger direktør Inge Olsen.

 

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...