Kommunen støtter 156 foreninger med rundt regnet 4 millioner kroner

22. juli 2019 Kultur

Uden bolde, ingen sport.

Uden kurser, ingen trænere.

Uden trænere, ingen medlemmer.

Uden medlemmer, intet foreningsliv.

Hvert år åbner Sønderborg Kommune igennem sit Folkeoplysningsudvalg pengekassen i den særlige Sønderborgordning.

Det er kommunens tilskudsordning til folkeoplysningsgodkendte foreninger, og summen er årligt rundt regnet fire millioner kroner.

I år har ordningen støttet 156 foreninger, der til sammen har 29.000 medlemmer, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år kan foreningerne søge penge til det, der officielt hedder ’aktivitetsrelevante materialer’.

Det vil sige genstande og tiltag, som er direkte afgørende for, at den givne forening kan lave sin aktivitet.

 Altafgørende betydning

En af foreningerne, der i år er særligt glad for at have modtaget penge, er Vidar-Ulkebøl Håndbold.

Foreningen tæller 301 medlemmer, hvoraf de 253 er under 25 år.

Foreningen har modtaget 111.722 kroner, der i stor stil er gået til at sende trænere og ledere på kurser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For os er det altafgørende, at vi kan videreudvikle og uddanne vores trænere. Hvis ikke vi sørger for, at vi har trænere, der er topkvalificerede til at gribe spillerne på det plan, hvor de befinder sig, så falder de fra – både trænere og spillere. Det er vigtigt, at de bliver set, hørt og forstået. Hvis ikke vores produkt er godt nok, så er der så meget andet, som de unge mennesker kan gå til”, siger Tommy Vedstesen, formand Vidar-Ulkebøl Håndbold.

”Derfor er det utroligt vigtigt for os at bruge penge på at sende trænerne på de kurser, der gør dem dygtige. Og med støtten fra Sønderborgordningen kan vi oven i løbet gøre det med yderst god samvittighed over for foreningens kasse og vores sponsorer”, siger Tommy Vedstesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gode trænere – glade medlemmer

For Folkeoplysningsudvalget er uddelingen af penge fra ordningen altid er positiv oplevelse. I år er man særligt glad for at se, hvordan foreningerne sætter stadigt stærkere fokus på at opkvalificere sine trænere og ledere.

”Det giver foreningerne syn for sagen, at det kan svare sig at investere i uddannelse af trænere og ledere. Gode trænere udvikler og stimulerer medlemmerne. Hvis ikke medlemmerne er glade, så er der ingen foreninger. Og et sundt foreningsliv nyder vi alle sammen i samfundet rigtig godt af”, siger Peter Landergren, formand for Folkeoplysningsudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk