Kommunen styrker indsatsen for psykisk syge

14. juni 2017 Samfund

Sundhedsudvalget og Socialudvalget har arbejdet tæt sammen om at styrke indsatsen for de psykisk syge. Borgere med udfordringer indenfor det socialpsykiatriske felt får bl.a. adgang til udvidet socialpædagogisk støtte i aftentimerne og i weekenden.

Der kommer flere akutpladser i tilknytning til botilbuddet Hertughaven, og der satses på en opkvalificering af medarbejderne.

I disse år oplever medarbejderne i socialpsykiatrien, at borgere med en psykisk sygdom har mere komplekse psykiatriske lidelser. Nogle har dobbeltdiagnoser, nogle har et misbrug, en dom eller lider under voldsomme vredesudbrud. Det kræver en ny og mere sammenhængende indsats på det psykiatriske område. Udviklingen udfordrer også de faglige kompetencer hos medarbejderne i socialpsykiatrien, sygeplejen og hjemmeplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi oplever i høj grad en ulighed i sundhed på det socialpsykiatriske område. Det er nogle af vores mest udsatte borgere, der har brug for hjælp og støtte. Nu styrker vi indsatsen, sådan at vi får mere sammenhæng og kontinuitet i hjælpen til borgere de er psykisk syge, siger formanden for sundhedsudvalget, Helge Larsen, i en pressemeddelelse.

Helge Larsen bakkes op af Niels Ole Bennedsen, formand for socialudvalget.

”Ved at lave flere akutboliger sikrer vi en mere fleksibel socialpædagogisk støtte i aftentimerne og i weekenden. Efteruddannelse af medarbejderne vil give bedre hjælp og støtte, der kommer de psykisk syge borgere til gode”, siger Niels Ole Bennedsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Vil du opleve lidt af hvordan en dirigent lærer sit job?

1. februar 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester byder nye unge dirigenter velkommen på podiet foran orkestret. Det sker, når orkestret samarbejder med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og holder åben prøve for dirigentstuderende. “Det er vigtigt for orkestret at være med til at udvikle nye unge dirigenter”. siger musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester, Nikolaj Andersen. “Vi lægger orkester til, så unge, talentfulde […]

Læs mere...