Kommunen vil handle lokalt – men har låst sig i andre aftaler

27. september 2016 Erhverv

Skal maden spises i Sønderborg, så skal den også helst være produceret i Sønderborg.

Det er i grove træk essensen af Sønderborg Kommunes nye fødevarestrategi, som betyder, at der i fremtiden skal lokale madvarer på de kommunale tallerkener, oplyser DR Syd.

Men ét er ord, noget andet handling.

For kort før kommunen vedtog den nye fødevarestrategi, indgik man en indkøbsaftale, der forpligter 16 af kommunens institutioner til primært at købe deres varer hos et stort engrosfirma.

Artiklen fortsætter under annoncen

Producenter og kommune mødtes

Knap 60 fødevareproducenter, frugt- og biavlere, slagtere, kokke, køkkenansvarlige, foreningsfolk, undervisere, butiksdrivende, forbrugere og overnatningssteder deltog 1. august i Future Camp i Lysabild. Også nogle af byrådets politikere var til stede, og de fik noget at arbejde med, da mange deltagere i debatten slog ned på kommunens indkøbspolitik:

”Hvorfor ikke opsplitte udbud i mindre dele og lade flere komme til – gerne lokale, blev der spurgt. Og der var stor enighed om, at hvis det skal lykkes at skaffe lokale arbejdspladser via øget efterspørgsel på lokale fødevarer, så skal strategien vise vej til et forpligtende samarbejde mellem kommunen, erhvervslivet og forbrugerne. Prisen bør ikke være det eneste parameter for indkøb – sundhed, kvalitet og miljøbelastning bør også vægtes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Seneste aftale er ældremaden, der også købes udenfor kommunegrænsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...