Kommunen vil sælge mobilscenen

4. februar 2020 Kultur

Sønderborg Kommune ejer en mobilscene, som kommunens institutioner, non-kommercielle aktører samt foreninger kan leje for 8.500 kr. til arrangementer og lignende. Kommunen har en aftale med Lions Club Sønderborg-Alssund om, at foreningen – mod honorar – tager sig af den praktiske håndtering af mobilscenen, mens kommunen håndterer den administrative del.

Mobilscenen har de seneste tre år været udlejet 2-4 gange årligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen vurderer, at udbyttet ikke modsvarer de ressourcer, som forvaltningen lægger i den administrative håndtering af mobilscenen. Herudover vurderer forvaltningen, at de relativt få årlige udlejninger af scenen betyder, at det tilsvarende er et fåtal af borgere, som reelt får glæde af scenen.

På baggrund heraf indstiller forvaltningen til, at Sønderborg Kommune afhænder mobilscenen. Forvaltningen anbefaler, at scenen forsøges solgt til en af kommunens institutioner, foreninger eller aktører på kultur- og fritidsområdet, så scenen fortsat kan være til gavn for kultur-, idræts- og fritidslivet, skriver fo0rvaltningen.

Forvaltningen gør opmærksom på, at der er andre muligheder for at leje en mobilscene i Sønderborg Kommune og henleder derfor til, at afhændelse af mobilscenen ikke får nogen betydelig konsekvens for de lokale aktørers arrangementer i kommunen.

Torsdag skal udvalget for kultur, idræt, handel og turisme beslutte, om forvaltningen skal sælge mobilscenen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk