Kommunen vil sætte skub i væksten

26. november 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

For at sætte skub i væksten vil Sønderborg Kommune nu igangsætte en række meget konkrete initiativer, der skal skabe private arbejdspladser, mere salg og eksport fra Sønderborgs virksomheder, etablering af nye virksomheder, tiltrækning af veluddannet arbejdskraft og godt samarbejde med forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

I Sønderborg skal der flere private virksomheder til.

I Sønderborg skal der flere private virksomheder til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har i forvejen en erhvervsfremmestrategi for 2014-18, der går ud på at skabe gode rammebetingelser for virksomheder, så de kan skabe vækst. Men byrådet har ønsket at få sat væksten hurtigere i gang ved hjælp af mere konkrete tiltag. Derfor skal der søsættes initiativer, som kan skabe nye produkter eller virksomhedsmodeller. Initiativerne vil kunne skaffe flere arbejdspladser i løbet af 12-24 måneder.

Kort fortalt går de nye tiltag ud på at satse på produktudvikling inden for områder, hvor der allerede findes viden og erfaring i kommunen. Mange virksomheder har skuffeprojekter (gode idéer) liggende. Disse skuffeprojekter skal ud i lyset, og i samarbejde med Vækstrådet skal de rette samarbejdspartnere og iværksættere sættes sammen i målrettede projekter. Erfaringen viser, at det vil kunne spare omkring 3-4 års arbejde i innovationsprocessen. Modellen kan også bevirke dynamiske erhvervseffekter, hvor fx 4-5 eksisterende mindre virksomheder kan gå sammen om at blive underleverandør af et nyt produkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det glæder mig meget, at der er enighed om de nye vækstinitiativer, så vi kan få skabt udvikling og nye arbejdspladser”, siger formanden for Erhvervsudvalget Ole Wandahl Stenshøj.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...