Kommunens ansatte skal have færre sygedage

22. maj 2018 Erhverv

Antallet af sygedage blandt de ansatte i Sønderborg Kommune skal sænkes endnu mere og for at nå målet, sætter både samarbejdsorganisationen, arbejdsmiljøorganisationen og den kommunale ledelse fornyet fokus på sygefraværet i 2018.

I 2016 var sygefraværet på 5,8 procent og sidste år på 5 procent.

”Erfaringerne fra de seneste syv års indsats er, at en struktureret og gør, at medarbejderne har færre sygedage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor skal fortsat nedbringelse af fraværet i 2018 sættes på højt på dagsordenen. At medarbejderne møder på jobbet, betyder blandt andet, at borgerne får en bedre service gennem faste medarbejdere, der kender de enkelte borgere og deres behov”, siger kommunaldirektør Tim Hansen i en pressemeddelelse.

Konkret er kommunens chefer netop fået vist en handleplan, der blandt andet betyder, at der skal laves lokale nye indsatser for hver forvaltning. Omdrejningspunktet er fokus på sundhedsfremmende tiltag, som. Desuden skal indsatser tidligt i et sygdomsforløb og fokus på gravides arbejdsmiljø prioriteres.

I 2017 deltog kommunens medarbejderne i en trivselsmåling. Det overordnede resultatet af målingen var, at medarbejderne på de kommunale arbejdspladser trives. Målingen viste imidlertid også, at der er udfordringer med balancen mellem ressourcer og krav i arbejdet. Et lavere sygefravær vil alt andet lige medføre, at der er flere ressourcer til rådighed til løsningen af den kommunale kerneopgave.

Netop balancen mellem krav og ressourcer er en konstant udfordring, forklarer kommunaldirektøren.

”I en tid, hvor der er et konstant fokus på effektivisering og økonomisk rationalitet, er der meget stor opmærksomhed på, hvordan vi anvender midlerne. Der er en forventning om, at vi skal blive ved med at levere mere for mindre, og at vi skal kunne gøre det ved at effektivisere og arbejde smartere. Det skal vi balancere i forhold til medarbejdernes kompetencer og trivsel”.

Desværre medfører gode konjunkturer og lav ledighed ofte, at sygefraværet stiger. Dette vil blive en udfordring for Sønderborg Kommune i 2018. Derfor er der hele tiden brug for nye initiativer fra såvel ledelse som medarbejderrepræsentanter.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk