Kommunens dagplejere må ikke dele billeder af børn på Facebook

27. august 2018 Samfund

Mange forældre til dagplejebørn har været medlem af en lukket Facebookside, hvor billeder og andet fra dagplejen blev slået op.

Men det er slut nu.

Sønderborg Kommune forbyder de kommunale dagplejere at bruge Facebook til billeder med børn -og det gælder både for åbne og lukkede sider, fordi billeder er persondata.

“I Sønderborg Kommune har vi lavet en gennemgang af alle vores systemer og platforme for at sikre, at vi overholder alle regler omkring persondata. Billeder er dagplejebørn er såkaldt persondata, og da Facebook ikke har databehandleraftaler i Danmark, så kan vi som myndighed ikke lægge persondata på Facebook. Det kan virke som detaljerytteri, men vi gør det jo for at beskytte børnene – ikke for at genere nogen”, siger databeskyttelsesrådgiver Jørn Warneche til SønderborgNYT .

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Sønderborg Kommune selv bruger en åben Facebookside til at fortælle generelt om kommunen, så kan det lade sig gøre, fordi man på den side ikke deler persondata.

NemBarn på trapperne

Dagplejere og forældre får stadig mulighed for at dele billeder på nettet.

“Vi arbejder på at tage systemet NemBarn i brug. Det minder lidt om ForældreIntra, som mange kender fra folkeskolerne og som også kendes fra dagtilbuddene. Det er et lukket system, hvor dagplejere og forældre kan dele de samme informationer, som deles i Facebook-grupperne”, siger databeskyttelsesrådgiveren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...