Kommunens udgifter på Handicap- og Psykiatriområdet eksploderer

15. september 2016 Samfund

Økonomien på handicap- og psykiatriområdet er under pres, og hvis udviklingen fortsætter kan det allerede fra i år betyde et øget udgiftsniveau i millionklassen. Derfor vil Socialudvalget nu drøfte, hvordan man fremadrettet sikrer, at de kommunale tilbud fastholder det høje, faglige niveau og samtidig sikrer et budget i balance.

“Der er ingen tvivl om, at vi står med en økonomisk udfordring i de kommende år, som vi skal have fundet en god løsning på. Og selvom jeg selvfølgelig ser med alvor på, at vi har en udfordring i forhold til at få budgettet til at hænge sammen, så glæder jeg mig samtidig over, at en del af udgifterne kommer af, at vores handicappede og psykisk syge bliver ældre, og derfor har brug for pleje i flere år. Det er positivt, og det skal vores budgetter naturligvis rettes ind efter”, siger formanden for Socialudvalget, Niels Ole Bennedsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har i de seneste par år løbende været opmærksomhed på, at der forestod udfordringer i forhold til økonomien på det sociale område. Forvaltningen Social og Senior gik i den forbindelse inden sommerferien i gang med en analyse af området. Den analyse er nu klar, og viser at merforbruget på handicap- og psykiatriområdet i år vil blive på 8,74 millioner kroner, mens merforbruget til næste år forventes at blive over 15 millioner kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk