Kommuner får ikke lov til at droppe den nationale test i skolerne

25. september 2019 Politik

Sønderborg og ni andre kommuner har søgt om at blive fritaget fra at teste deres elever, men det får de ikke lov til, lyder beskeden fra børne- og undervisningsministeren.

“Ideen om at fritage kommunerne uden at have noget at sætte i stedet for, duer ikke. Vi skal huske på, at der faktisk er kommet noget positiv ud af de nationale test, og det nytter ikke, at vi starter med at rive ned, før vi bygger op”, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brugen af nationale test i folkeskolerne skal laves om, og det skal være slut med at teste eleverne i de yngste klassetrin.

Sådan lyder en del af det forståelsespapir, som regeringen har lavet med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten. Og her til morgen gentager børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Politiken, at de nationale test skal afskaffes og erstattes af et andet system.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alligevel slipper kommunerne ikke for at bruge dem lige nu.

Foruden Sønderborg har Albertslund, Frederikssund, Hvidovre, Randers, Aarhus, Esbjerg, Kerteminde, Vejle og Næstved fået afslag på at blive fritaget.

Læs mere HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...