Kommuner opgiver solceller

9. december 2014 Erhverv

Nye regler for opsætning af solceller har fået 85 procent af landets kommuner til at opgive planer om solcelleanlæg, der ellers er vigtige for Sønderborg Forsyning solcelleanlæg på tagetovergangen til vedvarende energi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser ny Momentum-undersøgelse. Kommunerne forstår ikke, hvorfor der skal være dårligere vilkår for dem end for regioner og staten. Udviklingen ærgrer også naturfredningsforeningen og Enhedslisten, skriver Momentum 22

Mange kommuner havde ellers store planer og var allerede i gang med at opsætte solcelleanlæg, da staten i 2013 meddelte, at kommunale solcelleanlæg nu er omfattet af elforsynings-loven og dermed sidestillet med eksempelvis et kraftvarme-værk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at kommunerne skal oprette selvstændige selskaber for hver enkelt anlæg.

Det betyder, at kommunerne skal oprette selvstændige selskaber for hvert eneste nyt solcelleanlæg, uanset størrelsen.

Samtidig bliver et eventuelt overskud modregnet bloktilskuddet til kommunen. Og de nye regler gør ifølge 94 procent af Teknik- og Miljøcheferne, at det ikke længere giver økonomisk mening for kommunerne at opstille solcelleanlæg..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Hi-tech-landbrugsuddannelser vil være godt for Sønderborg

22. april 2021 Sønderborg

Jesper Højmark Esbensen, spidskandidat for Konservative, skriver: Sønderborg har brug for uddannelser i Hi-tech-landbrug. En type uddannelse der beskæftiger sig med at fjerne landbrugets udledning af miljøgifte, klimagasser, næringsstoffer og at reducerer landbrugsarealet, så der bliver plads til mere vild natur. Det vil være en uddannelse, der passer godt ind i Sønderborg. Vi har et […]

Læs mere...