Kommunerne: Udsigt til fyringer og dårligere service

13. oktober 2015 Sønderborg

Der vil blive markant dårligere service og færre medarbejdere i kommunerne, hvis regeringens planlagte omprioriteringsbidrag bliver vedtaget i Folketinget.

Det fremgår af svarene i en rundspørge, som Momentum har sendt til de 98 borgmestre.rådhus6

I rundspørgen er borgmestrene blevet spurgt, hvad en fuld udmøntning af regeringens omprioriteringsbidrag, der pålægger kommunerne at spare én procent årligt frem til 2019, vil betyde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folketinget skal beslutte omprioriteringsbidragets skæbne, når de offentlige udgiftslofter for de næste fire år skal vedtages her i efteråret.

89 procent af svarene tyder opå dårlige service og færre ansatte i kommunerne.

5 procent mener, at intet ændres på grund af det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Resten svarer, at de ikke ved det.

Regeringen havde lagt op til, at kommunerne allerede i 2016 skulle aflevere én procent – svarende til 2,4 milliarder kroner – i omprioriteringsbidrag, men KL fik ved økonomiforhandlingerne før sommerferien forhandlet hjem, at kommunerne i 2016 kun skal aflevere en halv milliard. Men at det ender sådan de kommende år, er der ingen garanti for. I regeringsgrundlaget står der nemlig, at ”de frigjorte midler vil blive udmøntet hen over regeringsperioden til prioriterede indsatser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...