Kommunerne: Udsigt til fyringer og dårligere service

13. oktober 2015 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Der vil blive markant dårligere service og færre medarbejdere i kommunerne, hvis regeringens planlagte omprioriteringsbidrag bliver vedtaget i Folketinget.

Det fremgår af svarene i en rundspørge, som Momentum har sendt til de 98 borgmestre.rådhus6

I rundspørgen er borgmestrene blevet spurgt, hvad en fuld udmøntning af regeringens omprioriteringsbidrag, der pålægger kommunerne at spare én procent årligt frem til 2019, vil betyde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folketinget skal beslutte omprioriteringsbidragets skæbne, når de offentlige udgiftslofter for de næste fire år skal vedtages her i efteråret.

89 procent af svarene tyder opå dårlige service og færre ansatte i kommunerne.

5 procent mener, at intet ændres på grund af det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Resten svarer, at de ikke ved det.

Regeringen havde lagt op til, at kommunerne allerede i 2016 skulle aflevere én procent – svarende til 2,4 milliarder kroner – i omprioriteringsbidrag, men KL fik ved økonomiforhandlingerne før sommerferien forhandlet hjem, at kommunerne i 2016 kun skal aflevere en halv milliard. Men at det ender sådan de kommende år, er der ingen garanti for. I regeringsgrundlaget står der nemlig, at ”de frigjorte midler vil blive udmøntet hen over regeringsperioden til prioriterede indsatser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...