Kommunerne vil arbejde sammen om rekruttering

2. juli 2018 Erhverv

Der er en lang tradition for samarbejde på tværs af kommunegrænser i det sønderjyske, og nu kan endnu et kapitel skrives til den historie. Således havde formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Tønder Kommune, Jan Voss Hansen, inviteret sine kollegaer fra Sønderborg, Aabenraa og Haderslev til samarbejdsmøde i Tønder fredag den 8. juni 2018.

Den lave ledighed giver udfordringer

Et centralt emne på mødet var den aktuelle højkonjunktur, som kan mærkes. Virksomhederne efterspørger arbejdskraft, som ofte kan være vanskelig for det enkelte jobcenter eller den enkelte kommune at imødekomme.

Der er fra politisk side et stærkt ønske om, at de sønderjyske kommuner skal arbejde tættere sammen om beskæftigelsesindsatsen. For selvom de enkelte kommuner har hver deres særpræg og forskelligheder, så springer lighederne og de fælles udfordringer også i øjnene, skriver Arbejdsmarkedsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Allerede i dag arbejder jobcentrene sammen om at servicere virksomhederne. Samarbejdet vil i den kommende tid blive udvidet.

”Rekruttering kan tit være en vanskelig størrelse at være på forkant med”, siger formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Udviklingen går hurtigt, og som enkeltstående jobcenter kan det til tider være vanskeligt at imødekomme virksomhedernes behov. Derfor ser jeg gerne, at vi bliver endnu bedre til sammen at “overvåge” arbejdsmarkedet lokalt, så flere ledige kan uddanne sig inden for brancher med gode muligheder for job”, siger han videre.

Tætte formaliserede samarbejder på tværs af kommunegrænserne er ikke noget nyt, og i de senere år har man set flere og flere kommunefællesskaber ikke mindst i forhold til rekruttering. Således indgår Haderslev i dag i det såkaldte “7-kommune-samarbejde

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...