Kom og hør forfatter Jens Smærup Sørensen fortælle

12. november 2021 Kultur

Kom til forfatteraften med Jens Smærup Sørensen når han torsdag 18. november klokken 19 gæster biblioteket i Sønderborg. Her fortæller han om sit forfatterskab med udgangspunkt i sin seneste roman, Klinten, der udkom i efteråret 2020.

Romanen handler om beboerne på Klinten og deres midlertidige fællesskab omkring kystsikringen af den klint, der har givet vejen navn og som er i fare for at styrte ned og rive flere af vejens huse ned.

Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedpersonen er den ca. 35-årige Jeppe, der for en tid har installeret sig i sine forældres hus for at færdiggøre et projekt om forholdsord i maskin-oversættelser. Sigrid er initiativtager til et beboermøde, og hun kommer til at spille en anderledes dramatisk rolle i hans liv. Samtidig må han også forholde sig til flere andre kvinder – og orkanen Mona.

Romanens mange fortællespor spejler sig i hinanden: Klimakrisen og en gammel mands død og begravelse, Jeppes opvågnen fra teknologisk tørhed til sanselig kærlighed, og villavejens kortvarige fællesskab omkring kystsikringen. Romanen anlægger et afslørende, men varmt blik på sine personer, og løfter læseren ved sin beskrivelse af åbninger og skred i fastlåste liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Smærup Sørensen debuterede som forfatter i 1971 og fik sit store folkelige gennembrud med romanen ”Mærkedage” i 2007. Han har modtaget en lang række priser i løbet af sit forfatterskab.

Billetten finder du på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...