Koncert med Café Central – de internationale jazzmusikere

19. september 2019 Kultur

Der bliver tale om genhør med en række danske og internationale musikere ved den næste koncert i Sønderborg Jazzclub, der finder sted søndag den 29. september på Sønderborghus.

Det er en rigtig gammel kending af jazzkubbben, der står i spidsen for gruppen Café Central, saxofonisten Simon Spang-Hanssen. Han har samlet en gruppe musikere af virkelig høj karat i denne gruppe, der så dagens lys for adskillige år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den mellemliggende tid har gruppen finpudset sit repertoire og spillet adskillige koncerter både herhjemme og i udlandet, skriover Sønderborg Jazzclub.

Musikken er åben og enkel. Med udgangspunkt i jazzen er der forgreninger til Brasilien, Vestafrika til r&b, Stevie Wonder og Duke Ellington.

Café Central består foruden af kapelmesteren også af Aske Drasbæk på barytonsax. Han er med sin alsiske baggrund også en af de gamle kendinge. Han har spillet med egne grupper og med Århus Jazzorkester.

Herudover indgår den pragtfulde sanger Sahra Da Silva i ensamblet. Det internationale islæt omfatter også den franske fløjtenist Mariane Bitran, Også hun har tidligere spillet i Sønderborg.

Det samme gælder guitaristen Alain Apaloo, de er født i afrikanske Togo, men uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Cubanskfødte Yasser Morejon Pino er også uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han havde Niels Henning Ørsted Pedersen som lærer.

Koncerten begynder som altid klokken 15, og der er lagt op til en spændende og swingende koncert med disse internationale musikere:

Sahra Da Silva, vokal

Alain Apaloo, vokal/guitar

Mariane Bitran, fløjte

Aske Drasbæk, baryton-saxofon

Lars Emil Riis,  piano

Yasser Morejon Pino, kontrabas

Niclas Campagnol, trommer

Simon Spang-Hanssen, tenor-saxofon, musik & tekst

Billetter FINDER DU HER PÅ LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk