Koncert med musik fra Danmark og Rumænien

7. april 2019 Kultur

Med afsæt i Rumæniens formandskab til EU-Rådet og de danske-rumænske venskaber og relationer i Sønderjylland, har rumænerne fra området med Violeta Idricianu og violinist i Sønderjyllands Symfoniorkesteret, Mihaela Oprea i spidsen, i samarbejde med Den Rumænske Ambassade i København og Musikskolen Sønderborg organiseret et helt særligt arrangement.

Talentholdet fra Sønderjyllands Danseakademi, Cristina Ana, som er klaver- og sanglærer, musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester samt deres kolleger fra Århus, guitaristen Martin Stæhr Haugaard og pianisten Jakob Alsgaard Bahr deltóg i koncerten, der bød på både dansk og rumænske musik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikskolen fik samtidig rollen som pasudleveringssted, fordi Den Rumænske Ambassade havde taget  pas med til de herboende rumænere, der skal have deres fornyet.

I Billund havde en keramikbutik pakket en del af deres varer i kasser og kørt dem til Skovvej i Sønderborg, så der kunne vises rumænsk keramik.

Inden koncerten fortalte Mihaela Oprea lidt om musikken og der blev sagt et par ord af den rumænske ambassadør, som synes, det er stort, at Rumænien har formandskabet i EU.

Borgmester Erik Lauritzen fik sagt tak til de mange rumænere, der er i Sønderborg-området:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved, at der er rigtigt mange af jer, der bidrager med jeres arbejdskraft i vores mange virksomheder. Og det vil jeg gerne sige tak for”, sagde borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...