Konference: Oprør fra Udkanten – Mulighedernes land 2.0

16. september 2014 Frivillige

Pressemeddelelse:

Det knækkede Danmark, Udkantsdanmark, Den rådne banan. Ukært barn har mange navne. Vi taler om den centraliserende tendens i samfundsudvikling, der i øjeblikket fører til, at vi får forstoppede storbyer og affolkede landområder. Men der ulmer et oprør imod den udvikling. Med Oprør fra Udkanten vil vi gerne give stemme til dette oprør.oprør-fra-udkanten-150x150

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor indkaldes der d. 27. september i Ærøskøbing til en konference under overskriften Oprør fra udkanten. Mulighedernes land 2.0.

Baggrunden er ikke svær at forstå. Det er den bestandige skævvridning af vort fædreland, hvor bycentrene bliver overbefolket og vanskeligt beboelige med trafik-kaos og stress til følge, mens fraflytningen fra udkanten fører til at institutioner nedlægges og infrastrukturen forsømmes.

Og ingen tager rigtig fat om problemerne. En nedrivningspulje, lidt bredbånd til Bornholm og lidt billigere godstransport, det er det som finansloven stiller i udsigt. Det rækker som en skrædder i helvede.landsby

Artiklen fortsætter under annoncen

Der mangler en bevidst politisk stillingtagen til den grasserende opdeling af Danmark. Har vi en beslutning om, at hele Danmark skal kunne bebos, sådan som vi har været vant til, så følger også nogle politiske konsekvenser.

Men de konsekvenser synes politikerne ikke indstillet på at tage.

Derfor er Oprøret fra udkanten et forsøg på at mobilisere græsrødderne og det folkelige Danmark. Projektet har to tyngdepunkter: Adressere de gældende uligheder og fortælle de alternative historier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi lægger ud med en konference og en bog. Konferencen finder som sagt sted i Ærøskøbing sidst i september. Den samler noget af den bedste ekspertise på området, de skarpeste debattører og vittigeste hoveder. Konferencen er i øvrigt åben for alle, der er optaget af udkantsproblematikken, og som vil gøre noget ved den.

Man kan tilmelde sig på hjemmesiden www.oprørfraudkanten.dk.

Bag initiativet står Finn Slumstrup, tidligere kanalchef i DR, forfatter og foredragsholder, samt Viggo Mortensen, tidligere professor ved Aarhus Universitet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...