Kong Christian den Xs Bro trækkes i Tourens farve

Kong Christin den Xs Bro skal være gul i 100 dage
Kong Christin den Xs Bro skal være gul i 100 dage
3. maj 2021 Tour de France Skrevet af: Redaktion

Det er ikke alene deltagere og publikum, der skal i gult, når verdens største cykelløb kommer til Sønderborg den 3. juli 2022. Det skal Kong Christian X’s Bro også, så den bliver en del af den gule folkefest i forbindelse med Tour de France i 2022.

”Tour de France handler om fællesskaber, og vi vil gerne have så mange til at deltage i den gule fest som muligt. Derfor ønsker Sønderborg Kommune at pakke Kong Christian X’s bro ind i gult, fordi vi vil klæde Sønderborg i gult festtøj”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Vi ønsker at skabe en opmærksomhed og en fantastisk stemning med gode indtryk og billeder af Sønderborg og omegn. Broen vil være et særkende og stå som en gul reminder og den vil kunne ses på helikopterbilleder, af turister og sejlende. Samtidig vil det også være en god lokal markering til alle borgere i kommunen”.

Han tilføjer, at broen bliver klædt i gult i 100 dage, nemlig under hele 100-dages programmet fra den 23. marts til den 3. juli 2022.

Broen pakkes ind i gult på ydersiderne og oversiden. Da gul er en signalfarve, beklædes kun yderside og overside af trafiksikkerhedsmæssige hensyn. Broen vil fortsat være fuldt funktionsdygtig og kunne åbnes i hele perioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

At det bliver muligt at udsmykke Kong Christians X’s bro i gult, skyldes en donation fra Bitten & Mads Clausen Fond.

”Ideen med at pakke byens bro ind i gult er virkelig god. Det skaber synlighed om et lokalt vartegn, der udover at skabe opmærksomhed under Tour de France forhåbentlig også bliver noget som besøgende og TV-seere efterfølgende husker Sønderborg for og vi skal bruge Tour de France som anledning til at skabe positiv interesse for området, fordi det betyder at flere måske også lægger vejen forbi i andre sammenhænge”, siger formand for fonden, Peter Mads Clausen, om baggrunden for fondens opbakning.

29. februar 2024 Samfund, Sønderborg

Hjerneugen fejres med foredrag og minimesse

29. februar 2024 Samfund

KompetenceCenter for Hjerneskade i Sønderborg Kommune inviterer til et gratis arrangement i samarbejde med Foreningen Købmandsgården – og det henvender sig til mennesker der er ramt af hjerneskade, deres pårørende og alle andre der ønsker mere viden om hjernen, og hvad der sker, når den rammes. Uge 11 er International Hjerneuge og det er i […]

Læs mere...