Kong Christian den Xs Bro trækkes i Tourens farve

3. maj 2021 Sport
Kong Christin den Xs Bro skal være gul i 100 dage
Kong Christin den Xs Bro skal være gul i 100 dage

Det er ikke alene deltagere og publikum, der skal i gult, når verdens største cykelløb kommer til Sønderborg den 3. juli 2022. Det skal Kong Christian X’s Bro også, så den bliver en del af den gule folkefest i forbindelse med Tour de France i 2022.

”Tour de France handler om fællesskaber, og vi vil gerne have så mange til at deltage i den gule fest som muligt. Derfor ønsker Sønderborg Kommune at pakke Kong Christian X’s bro ind i gult, fordi vi vil klæde Sønderborg i gult festtøj”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Vi ønsker at skabe en opmærksomhed og en fantastisk stemning med gode indtryk og billeder af Sønderborg og omegn. Broen vil være et særkende og stå som en gul reminder og den vil kunne ses på helikopterbilleder, af turister og sejlende. Samtidig vil det også være en god lokal markering til alle borgere i kommunen”.

Han tilføjer, at broen bliver klædt i gult i 100 dage, nemlig under hele 100-dages programmet fra den 23. marts til den 3. juli 2022.

Broen pakkes ind i gult på ydersiderne og oversiden. Da gul er en signalfarve, beklædes kun yderside og overside af trafiksikkerhedsmæssige hensyn. Broen vil fortsat være fuldt funktionsdygtig og kunne åbnes i hele perioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

At det bliver muligt at udsmykke Kong Christians X’s bro i gult, skyldes en donation fra Bitten & Mads Clausen Fond.

”Ideen med at pakke byens bro ind i gult er virkelig god. Det skaber synlighed om et lokalt vartegn, der udover at skabe opmærksomhed under Tour de France forhåbentlig også bliver noget som besøgende og TV-seere efterfølgende husker Sønderborg for og vi skal bruge Tour de France som anledning til at skabe positiv interesse for området, fordi det betyder at flere måske også lægger vejen forbi i andre sammenhænge”, siger formand for fonden, Peter Mads Clausen, om baggrunden for fondens opbakning.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...