Kongevej: Ægtepar får ikke lov til at udstykke deres grund

27. maj 2015 Erhverv

Dennis og Mette Ottesen, der har hus på Kongevej, vil meget gerne have lov til at udstykke en del af deres kæmpe baghave. Men det vil kommunen ikke give dem lov til.

jpg” alt=”Dennis Ottesen håber på at få lov til at udstykke en del af sin baghave.” width=”275″ height=”300″ /> Dennis Ottesen håber på at få lov til at udstykke en del af sin baghave.

“Vi købte huset tilbage i 2007 og har brugt et par millioner på at sætte det i stand. Vi havde bemærket, at vores naboer har udstykket deres baghaver, hvor der i dag er bygget huse”, siger Dennis Ottesen. Men det, at naboen får lov til nogle ting, betyder ikke, at man selv får det. Den erfaring høstede ægteparret.

“Mens Aase Nyegaard var borgmester havde jeg besøg af Peter Hansen, som var formand for Teknik- og Miljøudvalget og også af Jan Callesen. De kunne se, at mine naboer havde udstykket og derfor lovede de at få lavet en lokalplan, der kunne hjælpe mig”, siger Dennis Ottesen.

Ventetid

Først fornylig var lokalplanen klar og den var lavet med det afsæt, som blev givet af Peter Hansen og hans udvalg. Altså åbner planen mulighed for at udstykke baghaven ved Kongevej 100.

Men nu er det Frode Sørensen, der sidder for bordenden af udvalget og han mente i første omgang ikke, at der skulle ændres på tingene.

Et kig ud over ægteparret Ottesens baghave.

Et kig ud over ægteparret Ottesens baghave.

Sagen kommer alligevel på bordet, hvor et flertal stemte imod, at der åbnes for udstykning.

“Derfor vil Peter Hansen tage sagen op i Byrådssalen i næste uge”, siger Dennis Ottesen, der selvfølgelig mener, at Teknik- og Miljøudvalget spænder ben for hans muligheder.

Her sker fejlen

“Det byråd, som sad på rådhuset inden Aase Nyegaard fik borgmesterstolen, havde sagt nej til udstykning på Kongevej 100, men så stillede to politikere fra det Aase Nyegaards byråd i udsigt, at de kunne hjælpe Dennis og Mette Ottesen”, siger Anders Brandt, som er med i det nuværende Teknik- og Miljøudvalg.

“I det nuværende udvalg er der flertal for at bevare mest muligt af det, der er med til at kendetegne de forskellige områder i kommunen. Og selvom der er udstykket hos Dennis Ottesens naboer, så bliver det ikke mere rigtigt, hvis vi bare gentager fejlen”, siger Anders Brandt til SønderborgNyt.

Den bageste del af baghaven vil Dennis Ottesen gerne have udstykket.

Den bageste del af baghaven vil Dennis Ottesen gerne have udstykket.

Anders Brandt slår fast, at inden Peter Hansen og Jan Callesen tilbød ægteparret deres hjælp i sagen, så var der taget en beslutning om, der ikke skulle udstykkes.

“Jeg kan sagtens forstå Dennis og Mette Ottesen gerne vil udstykke. Og det er en fejl at de to politikere gik ind i en sag, som et tidligere byråd havde lukket med at sige nej til parret”, siger Anders Brandt.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk