Kongevejsparken mister markante træer

12. februar 2015 Samfund

Den store blodbøg, det flotte blå cedertræ og to store kastanietræer bliver fældet. Cedertræet har lidt voldsom stormskade, mens kastanietræerne er delvist døde og kraftigt angrebet af svamp.

roundcube

Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

“Stammerne er ved at rådne væk og kan pludselig vælte. Træerne står tæt ved legepladsen og toiletbygningen med mange forbipasserende, og derfor er vi nødt til at fælde dem af sikkerhedshensyn”, fortæller jordbrugsteknolog i Sønderborg Kommune, Kristian P. Nordstrøm, i en pressemeddelelse.

Den store gamle blodbøg er angrebet af kæmpe-knippe-poresvamp, som langsomt, men sikkert æder rodnettet op:

“Allerede i 2010 anbefalede rådgiver Iben M. Thomsen, Skov & Landskab, at vi fældede træet. Men det er så flot, og vi har trukket beslutningen. Vi har i stedet holdt træet under opsyn og skåret døde og farlige grene ned efterhånden, men nu tør vi ikke længere påtage os ansvaret og har taget den triste beslutning om at fælde træet”, siger Kristian P. Nordstrøm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejdere fra Vej & Park vil tidligt i foråret gå i gang med at fælde træerne. I parkens nordlige ende op mod bagsiden af Smallegade/Møllegade sløjfes nogle bede og erstattes med græs. Bedene er groet til i snerler og er dyre at vedligeholde.

I stedet for de fældede træer plantes til foråret et nyt cedertræ og et mammuttræ. Træet er et nåletræ, som stammer fra Californien, hvor det kan blive op til 100 meter højt og 3.500 år gammelt.

Alene barken kan blive op til en meter tyk!

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal nu nok ikke forvente, at træet bliver så stort her i det danske klima, men med tiden vil det blive et markant indslag i vores smukke park”, siger Kristian P. Nordstrøm.

For et års tiden siden blev parkens flotte pavillon udsat for hærværk og brændt af. En ny pavillon bliver lavet af tømrerlærlinge fra EUC og placeret i nærheden af legepladsen. Samtidig laves der en grillplads.

Der anlægges også nye og mere tidssvarende staudebede i stedet for dem, der er sløjfet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...