Konsulenter sparker de rigtige døre til SDU op for virksomhederne

17. januar 2018 Erhverv

SDU Sønderborg er fremragende til at arbejde sammen med lokale virksomheder, men vil være endnu bedre. Derfor har universitetet ansat to konsulenter, som skal sparke døren til SDU Sønderborg op på vid gab.

“Vi vil så gerne gøre universitetets viden tilgængelig for så mange som muligt”.

Sådan siger Frederik Gottlieb i en pressemeddelelse. Han er blevet ansat som konsulent for SDU Sønderborg, hvor hans opgave bliver at fremme og opsøge samarbejde med virksomheder i regionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er nu ikke fordi, at SDU Sønderborg ligger på den lade side, når det kommer til virksomhedssamarbejde, tværtimod. Universitet arbejder i forvejen sammen med både universiteter og virksomheder over hele Europa, men alligevel mener Frederik Gottlieb, at der er plads til forbedring.

“Det nye er, at hvor vi før har ladet virksomhederne komme til os, så vil vi nu også selv opsøge lokale virksomheder for at skabe samarbejde og for at dele al den viden vore eksperter kan bidrage med”, siger Frederik Gottlieb.

Ved at samarbejde med SDU Sønderborg får virksomhederne adgang til 50 topforskere og over 400 ingeniørstuderende. Frank Jürgensen, som ligeledes er blevet ansat som specialkonsulent, tilføjer, at adgangen til ekspertviden blot er en del af, hvad SDU i Sønderborg kan tilbyde i forbindelse med et samarbejde.

“Vi ligger ikke blot inde med nogle specifikke kompetencer og unik ekspertviden, men har også enestående laboratorier og unikt specialudstyr som f.eks. et helt nyt supermikroskop, der ikke blot kan observere mikroskopiske strukturer, men også kan bruges til at skære i overflader helt nede på atomniveau”.

De to konsulenter fortæller videre, at hvis en virksomhed indgår i et fælles projekt med SDU Sønderborg, så kan virksomheden ligeledes drage fordel af universitets store erfaring i forbindelse med at søge offentlig finansiering via f.eks. EU-puljer.

Med ansættelsen af de to nye konsulenter bliver virksomhedernes indgang til SDU Sønderborg ikke blot mere synlig, men også lettere. Det er nemlig Frank Jürgensens og Frederik Gottliebs opgave at kende universitets mange forskere og deres specielle kompetencer.

“Hvis du som virksomhed ringer til os, så er vores vigtigste opgave at lytte efter, hvad virksomhedens udfordring er og forstå den til bunds. Herefter finder vi internt de rette folk med de relevante kompetencer, og vender så tilbage til virksomheden med et oplæg til en skræddersyet projektbeskrivelse”.

Samarbejdet er allerede en succes

Ansættelsen af de to konsulenter har allerede været en succes, fortæller Frank Jürgensen.

“En leder fra en stor virksomhed sagde under et møde forleden, at han ofte oplevede sig selv som en kaptajn på et stort skib, der kun kunne kigge 100 meter frem i tæt tåge. Nu kunne han med vores hjælp se helt ud til horisonten”.

Historien understreger den rivende, teknologiske udvikling, som mange virksomheder står midt i. Med Industri 4.0 og robotternes indtog, kan det være svært for virksomheder at holde det store overblik over nye teknologiske landvindinger. Men dét overblik har forskerne på SDU Sønderborg.

“Vi kan populært sagt sige, at vores forskere er en slags teknologiradar. De ved ikke blot, hvilke nye teknologier, der er tilgængelige; de ved også, hvad der kommer ude i fremtiden. Og så ved de hvordan man implementer det”, siger Frederik Gottlieb.

Virksomheder kan også booke en workshop, hvis der er brug for ny inspiration i forbindelse med alt lige fra innovationsproces eller prototypeudvikling til forretningsmæssige aspekter som f.eks. fokusgrupper og kundestudier.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk