– Korttidspladsen i Ulkebøl giver mig styrken igen

13. juli 2016 Samfund

Christian Bojsen er efter flere blodpropper lænket til en kørestol. Men med træning og god psykisk opbakning forbereder han sig nu på at komme hjem og på, at han ønsker at klare så meget som muligt i hverdagen selv.

Foto: Kim Toft Jørgensen.” width=”200″ height=”300″ /> Christian Bojsen. Foto: Kim Toft Jørgensen.

”Både humøret og fysikken får et løft her. Jeg kan virkelig anbefale Center for Korttidspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er en god og imødekommende tone, masser af opbakning og hjælp til selvhjælp. Man kan være sig selv, når man ønsker det, eller man kan søge fællesskabet. Om kort tid skal jeg til et møde med hjemmeplejen og en fysioterapeut om, hvordan jeg kan fortsætte træningen hjemme – der bliver hele tiden fulgt op”.

Christian Bojsen fortæller på livet løs om sin gode oplevelse med at være på Center for Korttidspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans styrke ligger i, at han holder fokus på alt det, han kan. Ikke det, han ikke kan:

”Jeg ser det halvfulde glas – ikke det halvtomme. Det lyder måske lidt flot, og jeg erkender, at jeg har ind imellem har haft svage øjeblikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal sluges nogle kameler, når jeg har haft mange gode år som underviser på EUC Syd, har været aktiv og velorienteret altid, haft båd og ægteskab, har syslet med masser af gamle knallerter og motorcykler….

Artiklen fortsætter under annoncen

og step by step må se det smuldre, fordi helbredet ikke vil. Men jeg vælger altså den positive tilgang. Jeg har været meget tæt på døden, og når jeg så alligevel lever og får hjælp til at leve så godt som muligt, så er jeg taknemlig”, siger han i en pressemeddelelse.

Christian Bojsen har en blodsygdom, så han nemt får blodpropper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det startede, da han for mange år siden blev væltet i en trafikulykke, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Lige siden er det gået ned ad bakke med helbredet. Efter den seneste tur her, hvor jeg fik en dobbeltsidet lungebetændelse og havde vand i lungerne, kan jeg ikke længere gå.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men jeg har en virkelig god kørestol, og jeg har en elektrisk knallert på tre hjul, som kan bringe mig rundt i byen og ind i butikker. Jeg har altid været et udemenneske. Den gamle knallert havde jeg i fem år og kørte 20.000 km.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu træner jeg ihærdigt med elastikker for at styrke mine arme. De skal nemlig sørge for, at jeg kan flytte mig selv fra stol til seng, fra seng til stol, fra stol til knallert, på og fra toilettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil jeg gerne opnå. Når de fysiske tiltag er svære, så er det en kæmpehjælp med søde medarbejdere, der opmuntrer én og ved, hvilke øvelser der virker. Jeg kan kun rose medarbejderne her – de er dygtige og virkelig gode også til at tage individuelle hensyn til de meget forskellige mennesker, der bor her.

Artiklen fortsætter under annoncen

De vil også undersøge for mig, om det er muligt at få en slags “sengecykel”, så jeg kan træne benmusklerne, mens jeg ligger ned. De gør det virkelig godt og hjælper én alt det, du kan”, siger Christian Bojsen.

”Nu skal jeg så ha’ et træningsprogram, jeg kan bruge derhjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg skal jo fortsætte og holde motivationen oppe”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...