– Korttidspladsen i Ulkebøl giver mig styrken igen

13. juli 2016 Samfund

Christian Bojsen er efter flere blodpropper lænket til en kørestol. Men med træning og god psykisk opbakning forbereder han sig nu på at komme hjem og på, at han ønsker at klare så meget som muligt i hverdagen selv.

Christian Bojsen. Foto: Kim Toft Jørgensen.

Christian Bojsen. Foto: Kim Toft Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Både humøret og fysikken får et løft her. Jeg kan virkelig anbefale Center for Korttidspladser. Her er en god og imødekommende tone, masser af opbakning og hjælp til selvhjælp. Man kan være sig selv, når man ønsker det, eller man kan søge fællesskabet. Om kort tid skal jeg til et møde med hjemmeplejen og en fysioterapeut om, hvordan jeg kan fortsætte træningen hjemme – der bliver hele tiden fulgt op”.

Christian Bojsen fortæller på livet løs om sin gode oplevelse med at være på Center for Korttidspladser. Hans styrke ligger i, at han holder fokus på alt det, han kan. Ikke det, han ikke kan:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg ser det halvfulde glas – ikke det halvtomme. Det lyder måske lidt flot, og jeg erkender, at jeg har ind imellem har haft svage øjeblikke. Der skal sluges nogle kameler, når jeg har haft mange gode år som underviser på EUC Syd, har været aktiv og velorienteret altid, haft båd og ægteskab, har syslet med masser af gamle knallerter og motorcykler…. og step by step må se det smuldre, fordi helbredet ikke vil. Men jeg vælger altså den positive tilgang. Jeg har været meget tæt på døden, og når jeg så alligevel lever og får hjælp til at leve så godt som muligt, så er jeg taknemlig”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christian Bojsen har en blodsygdom, så han nemt får blodpropper. Det startede, da han for mange år siden blev væltet i en trafikulykke, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Lige siden er det gået ned ad bakke med helbredet. Efter den seneste tur her, hvor jeg fik en dobbeltsidet lungebetændelse og havde vand i lungerne, kan jeg ikke længere gå. Men jeg har en virkelig god kørestol, og jeg har en elektrisk knallert på tre hjul, som kan bringe mig rundt i byen og ind i butikker. Jeg har altid været et udemenneske. Den gamle knallert havde jeg i fem år og kørte 20.000 km. Lige nu træner jeg ihærdigt med elastikker for at styrke mine arme. De skal nemlig sørge for, at jeg kan flytte mig selv fra stol til seng, fra seng til stol, fra stol til knallert, på og fra toilettet. Det vil jeg gerne opnå. Når de fysiske tiltag er svære, så er det en kæmpehjælp med søde medarbejdere, der opmuntrer én og ved, hvilke øvelser der virker. Jeg kan kun rose medarbejderne her – de er dygtige og virkelig gode også til at tage individuelle hensyn til de meget forskellige mennesker, der bor her. De vil også undersøge for mig, om det er muligt at få en slags “sengecykel”, så jeg kan træne benmusklerne, mens jeg ligger ned. De gør det virkelig godt og hjælper én alt det, du kan”, siger Christian Bojsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nu skal jeg så ha’ et træningsprogram, jeg kan bruge derhjemme. Jeg skal jo fortsætte og holde motivationen oppe”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk