Kranse lagt på 100-årsdagen for afslutningen på Den Store Krig

11. november 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag formiddag blev 100-årsdagen for afslutningen på Den Store Krig markeret med militærmusik, tale og kransenedlæggelse ved Mindestenen ved Sct. Marie Kirke – og det havde trukket flere hundreder sønderborgensere til.

Den 11. november 1918 kl. 11 begyndte våbenstilstanden efter fire års krig, hvor der hver dag var 5000 soldater, der havde mistet livet. Hertil kommer millioner af civile ofre.

Fordi Sønderjylland var en del af det tyske rige, så blev 30.000 dansksindede sønderjyder tvunget med i en krig, som de ikke følte var deres. 5. 270 af dem faldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er samlet for at mindes sønderjyder, der faldt for en sag, som ikke var deres. Og vi gør det her ved Mindestenen, der blev rejst i 1923. På den er navnene på faldne soldater fra Sønderborg Sogn”, sagde overstløjtnant Claus Klaris.

Herefter lagde han og borgmester Erik Lauritzen hver en krans ved Mindestenen.

Det er Kontaktudvalget for de miltære traditioner i Sønderborgområdet, der står for arragmentet, der også omfatter en mindesgudstjeneste og i eftermiddag en koncert i Sct. Marie Kirke.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...