Krible-Krabledagen i Sønderborghus trak rigtigt mange til

26. januar 2019 Kultur

Lørdag middag havde Sønderborghus besøg fra Terrariet i Vissenbjerg, der viste et lille udvalg af de dyr, der bor i terrariet på Højfyn.

“Her ser I en skink… ikke en skinke men en skink – og den her har en blå tunge, som den viser, når den er utryg. Så tror andre dyr, den er giftig og så går de udenom den”, sagde dyrepasseren. Hun have også en fugleedderkop med.

“Den bliver i kassen, fordi den er giftig. Man kan kun dø af et bid, hvis man er allergisk overfor giften. Fugledderkopper har hår over det hele og de hår er også giftige, så får man et på sig, svider det på samme måde, som når man rører ved brændenælder”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med fra det fynske terrarie var der også en skildpadde.

“Som I kan se, så er den ret flad og den hedder da også pandekageskildpadde”.

Herefter viste hun resten af de dyr, som hun havde med sig, hvorefter hun gik fra scenen og ned på gulvet, så de mange børn kunne komme helt tæt på¨.

Kreative børn hyggede sig

På Krible-Krable-dagen kunne børn lægge farve på tegninger af forskellige insekster – og de kunne bygge små insekthoteller i brugte mælkekartoner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I kælderen blev der hamret fuglekasser sammen – og manglede børnene energi, så kunne de nyde for eksempel lidt græshopper, melorme eller fårekyllinger.

Arrangementet trak så mange gæster, at dørene endte med at blive lukket – og det skal nævnes, at flere mente, det ville have været rart at vide, at Terrariet først viste de spændende dyr fra klokken 12.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...