Krigen er rykket ind på Sønderborg Slot

9. juli 2018 Kultur

I november 2018 er det 100 år siden 1. Verdenskrig sluttede. Sønderborg Slot tager forskud på begivenheden og inviterer til historiske aktiviteter ved slottet, som ikke kun er til glæde og fornøjelse for publikum, men også giver stof til eftertanke.

Krigen rykket ind

Den helst store aktivitet foran slottet står reentactmentgruppen ”Westfront 1916” soldater for.

Soldaterne har en række udfordringer og aktiviteter i ærmet, som de uden tøven vil prøve af på publikum. Feltbane, munderingsøvelser, soldaterliv og stillingtagen til svære dilemmaer for blot at nævne nogle muligheder, skriver slottet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iført korrekte tyske uniformer fortæller de entusiastiske historieformidler ”Westfront 1916” om, hvordan det var at deltage som soldat i 1. Verdenskrig sådan som omkring 30.000 mænd fra Sønderjylland gjorde. De vil vise deres oppakning og udrustning i form af uniformer, tornystre og geværer og lave eksercits, hvor publikum får mulighed for at deltage. Men der fortælles også om dagliglivet ved fronten. Alt sammen på en fredelig, forsvarlig og pædagogisk måde så store og små får en god og levende mulighed for at få mere at vide om Den store Krig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi løfter i flok

Ud over eksercits og kommandoråb kan publikum også opleve 1. Verdenskrig på en anden og mere involverende måde.

Afslutningen på 1. verdenskrig og årene derefter betød store omvæltninger i Sønderjylland og for sønderjyderne.

Der skulle tages stilling, samarbejdes og store dilemmaer skulle bearbejdes.

Gennem fire forskellige aktiviteter udfordres publikum på deres kendskab til det sønderjyske sprog, at kunne løfte i flok og opretholde kontakten, følge lederen og komme i mål og endelig skal deltagerne ved hjælp af elastik prøve at anskueliggøre, deres holdninger til, hvor en ny grænse mellem Tyskland og Danmark skulle gå efter afstemningen i 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aktiviteterne og reenactmentgruppens optræden foregår fra 10. juli- 10. aug, tirsdag – fredag kl 11-16.  foran Slottet. Der er gratis adgang og det er både for børn og voksne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...