Kristian Krogh arbejder på at få flere med på fjernvarmenettet

23. marts 2019 Erhverv

Det er ikke længe siden Kristian Krogh sagde farvel til ProjectZero og begyndte som kundekonsulent i Sønderborg Varme, som fjernvarmeselskabet hedder efter sammenlægning med værket i Gråsten.

“Fjernvarmen bredes ud i område efter område og min opgave er at få flest muligt til at skifte til fjernvarme i de områder. Det giver jo rigtig god mening, at vi kobler boligerne på fjernvarmenettet, mens vi alligevel er i gang med at grave”, siger Kristian Krogh til SønderborgNYT.

Hans arbejde gøres lettere af, at Sønderborg Varme har kampagnepriser i 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis en boligejer vil skifte til fjernvarme, skal varmeinstallationen i ejendommen ombygges til fjernvarme, og der skal laves forbindelse til fjernvarmevandet, som løber i et rørsystem i gaderne.

To mulige løsninger

”Vi klarer hele installationen for kunden og står vi for alt det praktiske ved dit skifte til fjernvarme. Det eneste, boligejeren skal gøre, er at åbne for varmen, når vi er færdige. Prisen for denne løsning er kr. 42.400 kroner, som betales med et engangsbeløb på ca. 10.500 kroner og derefter et månedligt afdrag i de kommende ti år. Der betales ikke renter, men et eventuelt restbeløb forfalder til betaling ved ejerskifte. Tilbuddet er betinget af, at den nuværende installation er egnet til fjernvarme. Derfor vil Sønderborg Varme se anlægget, inden der laves en aftale”, siger Kristian Krogh.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis kunden selv vil stå for installationen af fjernvarme, klarer vi forbindelsen fra fjernvarmerørene i gaden ind til umiddelbart inden for husmuren. Resten organiserer boligejeren selv. Her vil der kun skulle betales for en Unit eller en Comfort A VSc120l fuldisoleret varmtvandsbeholder med komplet ECL 110 vejrkompensering til 15.750 kroner. Alle øvrige omkostninger ved konverteringen betaler kunden selv. Og man skal huske, at kun autoriserede håndværkere må tilslutte varmeanlæg til fjernvarmen”, siger Kristian Krogh og tilføjer, at han har et godt kendskab til de lokale håndværkere fra sin tid hos ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mere synlighed

Kristian Krogh skal være ansigtet udad til og skal være med til at synliggøre for boligejerne at der er billig og grøn fjernvarme.

“Så på de steder, hvor vi graver eller er ved at installere fjernvarme, vil vi gerne sætte skilte op, hvor der står, det er os, der er i gang. Måske kan det inspirere lidt flere til at springe med på fjernvarmen, når de ser, deres naboer er i gang med at skifte”.

Udover opgaverne ved Sønderborg Varme skal Kristian Krogh også hjælpe Sønderborg Forsyning med udbredelsen af Fjernvarmen i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt det klimarigtige

Kristian Krogh har rigtigt meget viden om grøn energi med sig fra ProjectZero.

“Og nu arbejder jeg på at brede den grønne, klimarigtige fjernvarme ud, så jeg gør stadigt noget af det, der er godt”, siger han.

“Jobskifte er jo spændende, fordi det giver muligheder for at lære noget nyt – og forresten er jeg også i gang med at videreuddanne mig, hvor jeg læser en Diplom i Ledelse”, siger Kristian Krogh.

Hvis du overvejer at skifte til fjernvarme, finder du oplysninger HER på LINKET eller ved at kontakte Kristian Krogh på telefon 73 43 50 32.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...