Kristian Sverdrup udstiller Body, Beauty &Bits

21. oktober 2019 Kultur

Fredag kl. 12.30 er der fernisering på en helt unik og meget personlig udstilling i Xbunker.

Billedkunstneren Kristian Sverdrup har til udstillingen arbejdet med en række tryk og skulpturer, der alle sammen ‘oversætter’ hans fysiske udfordringer til et synligt og overraskende billedsprog, skriver Kunstskolen

Ultralydsskanninger, hjerneskanninger er bearbejdet i hans udstilling: Body, Beauty & Bits.

Centralt for værkerne er spørgsmålet om tilgængelighed for kun den sundhedsvidenskabeligt sagkyndige vil konkret kunne aflæse dataene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den gængse udstillingsgæst vil derimod opleve værkerne som farverigt larmende abstraktioner, hvis udtryk forstærkes af Xbunker-rummets muligheder.

De grafiske værker fungerer som et afdæmpet supplement til de selvlysende ultralydsscanninger, og hermed træder udstillingens interne kontraster også frem. Kontraster har konceptuelt altid haft en fremtrædende plads i Kristian Sverdrups kunstneriske virke, og med ‘Body, beauty and bits’ vil han opnå en dialog med de besøgende om forholdet mellem det indre og det ydre, mellem kunst og videnskab og mellem kroppens mulige defekter og samtidens kropslige idealer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...