Kritik af Venstre for Landbrugsstyrelsen udflytning til Augustenborg

20. september 2017 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Udflytningen af Landbrugsstyrelsen fra København til Augustenborg rammer nu danske landmænd på pengepungen.

Det sker trods Venstres forsikringer om det modsatte.

Det skriver Politiken.

Situationens alvor får Landbrug og Fødevares landsformand, Martin Merrild, til at lange ud efter Venstre og ledelsen i den tidligere V-regering.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ministerens ansvar er entydigt, og derfor skal ansvaret også placeres hos ham. Det er sådan set ret enkelt«, siger Martin Merrild, der understreger, at de mange fejl er »stressende for den enkelte landmand, der står og mangler kolde kontanter. Det giver et pres på likviditeten”.

Præcis hvor mange penge danske landmænd går glip af, vides ikke. Og der findes heller ingen vurdering af, hvor meget forkert udbetalt støtte der risikerer at skulle betales tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre gav landmænd garanti

Allerede i januar 2016 beskrev Politiken, hvordan Miljø- og Fødevareministeriets departementschef advarede Finansministeriets top mod at flytte styrelsen, fordi det ville koste danske landmænd på pengepungen.

Men advarslerne, som også blev givet til regeringstoppen, blev ignoreret. Den daværende erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, garanterede efterfølgende, at danske landmænd ikke ville blive berørt af udflytningen.

19. juli 2024 Samfund, Sydals

Masser af mennesker på gaderne i Skovby

19. juli 2024 Samfund

Der var virkeligt mange mennesker i Skovbys gader torsdag aften, hvor der var Sk0vby by Night. Flere steder var der levende musik, kroen havde både drikkevarer, buffet og helstegt pattegris. De frivillige brnadmænd fra Sydals var også på plads – både med brandbiler og ringriderpølser. Hertil kommer et væld af boder med kunsthåndværk, husflid og […]

Læs mere...