Kritik af Venstre for Landbrugsstyrelsen udflytning til Augustenborg

20. september 2017 Augustenborg

Udflytningen af Landbrugsstyrelsen fra København til Augustenborg rammer nu danske landmænd på pengepungen.

Det sker trods Venstres forsikringer om det modsatte.

Det skriver Politiken.

Situationens alvor får Landbrug og Fødevares landsformand, Martin Merrild, til at lange ud efter Venstre og ledelsen i den tidligere V-regering.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ministerens ansvar er entydigt, og derfor skal ansvaret også placeres hos ham. Det er sådan set ret enkelt«, siger Martin Merrild, der understreger, at de mange fejl er »stressende for den enkelte landmand, der står og mangler kolde kontanter. Det giver et pres på likviditeten”.

Præcis hvor mange penge danske landmænd går glip af, vides ikke. Og der findes heller ingen vurdering af, hvor meget forkert udbetalt støtte der risikerer at skulle betales tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre gav landmænd garanti

Allerede i januar 2016 beskrev Politiken, hvordan Miljø- og Fødevareministeriets departementschef advarede Finansministeriets top mod at flytte styrelsen, fordi det ville koste danske landmænd på pengepungen.

Men advarslerne, som også blev givet til regeringstoppen, blev ignoreret. Den daværende erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, garanterede efterfølgende, at danske landmænd ikke ville blive berørt af udflytningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...