Kompasnålen blev givet til de frivillige bag Påskeudstillingen

7. marts 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Når der er Påskeudstilling på Nordals, så er det 25. gang, det sker og det er en flot bedrift af de frivillige, der står bag udstillingen.

“Og derfor får de Kompasnålen, som er den pris, som blev indført efter sidste års Kulturforum”, sagde formand og næstformand for Kulturudvalget Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock til det års Kulturforum, der fandt sted i Mejeriet lørdag formiddag. Med prisen fulgte der 10.000 kroner.

To andre var også nomineret til at få prisen og den ene af dem er Mihaela Oprea fra Sønderjyllands Symfoniorkester, der som frivillig gør en stor indsats for at udbrede kendskabet til den klassiske musik.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hun står blandt andet bag Promusica-koncerterne, hvor musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester og andre stederspiller gratis koncerter for de tilhørere, der dukker op. Musikerne er frivillige og de byder på musik fra den allerøverste hylde”, stod der i indstilllingen.

Og Rasmus Madsen var indstillet af Ungdomsrådet, fordi han næsten alene fik arrangeneret Skelde Festival, hvor der kom godt 200 tilskuere for at opleve 15 bands spille – og 100 af gæsterne overnattede.

Forslag blev gennemgået

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden prisoverrækkelsen blev en række borgerforslag til fremtidens kultur gået igennem og de cirka 50 deltagere – inklusiv 11 fra byråd og forvaltninger – kunne så vende tommelfingeren op eller ned. De kunne også kommentere forslagene.

Et forslag gik på at åbne flere musik- og kunstcafeer – ikke bare i Sønderborg, men også i de såkaldte centerbyer.

“Dét, at det for eksempel er i Nordborg, det er også muligt og jeg synes, de skal laves i samarbejde med lokale aktører”, sagde udvalgsformand Stephan Kleinschmidt som kommetar til forslaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De kan laves laves i samarbejde med de forskellige lokalhistoriske arkiver”, lød det fra byrådsmedlem Bjørn Allerelli.

Andre havde efterlyst kultur til børn og børnefamilier.

“Der kan man for eksempel lave en Rapanden Rasmus-festival i Rinkenæs”, sagde Stephan Kleinschmidt.

Andre ville ha’ kultur ud i folkeskolerne.

Kirsten Marie Andreasen fik den sidste kommentar – og hun sagde:

“Der har været mange gode kommetarer og de allesammen er baseret på frivillige. Vi skal måske tænke på, hvordan vi får professionelle kulturmennesker til kommunen, så de bor og virker her. Når her er kvalitetskultur, så vil endnu flere højtuddannede gerne flytte hertil”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

28. marts 2024 Samfund, Sønderborg

Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

28. marts 2024 Samfund

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker. “Vi har fået en masse madvarer, som […]

Læs mere...