Kulturnatten: Debat skal bane vejen for et mere sprælsk kulturliv

19. august 2019 Kultur

Kulturnatten på fredag i Sønderborg  byder på et glimt af morgendagens kulturliv og det er i salen på biblioteket kl. 18.30-19.30.

Få en anderledes vinkel på det, kultur også kan være i Sønderborg by og kommune.

Med debatbestyrer Steen Bille fra KulturHub Sønderborgs ord kan et sprælsk kulturliv skabe en stærkere identitet for lokalsamfundet i den nære fremtid ved at involvere borgerne mere direkte og bringe anderledes typer kulturaktiviteter i spil.

Nok er der et rigt kulturliv i området, men mest med veletablerede og tilkøbte kulturaktører. Mange får glæde af de omfattende tilbud, men hvis innovative, skæve tanker samtidig får plads i områdets kulturliv kan potentialet være endnu større.

Sprælske kulturtilbud kan måske endda virke som en motor til at gøre Sønderborg by og kommune mere attraktiv og sjovere at bosætte sig i for flere mennesker.

Det er dén vinkel på kulturlivet, aftenens to debattører vil belyse med kontante og ligefremme holdninger og forslag.

Aftenens debattører

Mia Lilliendahl Larsen, selvstændig eventmager bl.a. som isdronning ved Nordals Isfestival. Hun har også været ansat som kommunal projektkoordinator for 1864-dage og Kampen om Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Martin Lindgren Grønvall, ejer af SkoGalleriet, mangeårig kunstner der maler, tegner og laver film og video. Aktiv i den underfundige kulturgruppe ‘Anonyme Sønderborggensere’.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...