Kulturnatten: Debat skal bane vejen for et mere sprælsk kulturliv

19. august 2019 Kultur

Kulturnatten på fredag i Sønderborg  byder på et glimt af morgendagens kulturliv og det er i salen på biblioteket kl. 18.30-19.30.

Få en anderledes vinkel på det, kultur også kan være i Sønderborg by og kommune.

Med debatbestyrer Steen Bille fra KulturHub Sønderborgs ord kan et sprælsk kulturliv skabe en stærkere identitet for lokalsamfundet i den nære fremtid ved at involvere borgerne mere direkte og bringe anderledes typer kulturaktiviteter i spil.

Nok er der et rigt kulturliv i området, men mest med veletablerede og tilkøbte kulturaktører. Mange får glæde af de omfattende tilbud, men hvis innovative, skæve tanker samtidig får plads i områdets kulturliv kan potentialet være endnu større.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sprælske kulturtilbud kan måske endda virke som en motor til at gøre Sønderborg by og kommune mere attraktiv og sjovere at bosætte sig i for flere mennesker.

Det er dén vinkel på kulturlivet, aftenens to debattører vil belyse med kontante og ligefremme holdninger og forslag.

Aftenens debattører

Mia Lilliendahl Larsen, selvstændig eventmager bl.a. som isdronning ved Nordals Isfestival. Hun har også været ansat som kommunal projektkoordinator for 1864-dage og Kampen om Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Martin Lindgren Grønvall, ejer af SkoGalleriet, mangeårig kunstner der maler, tegner og laver film og video. Aktiv i den underfundige kulturgruppe ‘Anonyme Sønderborggensere’.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Nordborg

Socialdemokratiet ville uddanne SOSU-ere på Nordals

27. oktober 2021 Politik

Regeringen har fremlagt udspillet ‘Tættere på II’ hvor man har udpeget mulige placeringer for nye ungdomsuddannelser i de mindre byer. Nordborg er ét af de udpegede områder. Det giver os muligheden for at placere en ungdomsuddannelse i Nordborg. Det skal vi forstå at udnytte – i Socialdemokratiet ser vi det ikke som en mulighed at […]

Læs mere...