Kulturudvalget vil se på mulighederne for at hjælpe Sønderborg Sommer Revy

17. april 2020 Politik

Kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt har bemærket, at Allan Breckling i et åbent brev på SønderborgNYT i onsdags, har opfordret Sønderborg Kommune til at komme penge i kassen hos Sønderborg Sommer Revy, der har udsigt til et virkeligt stort hul i kassen nu, hvor revyen er bremset af Coronaen.

“Jeg synes også, det er vigtigt, vi har Sønderborg Sommer Revy, når vi kommer på den anden side af Corona-krisen og jeg anerkender, at revyen er en vigtig spiller i rækken af Sønderborgs kulturelle oplevelser”, siger Stephan Kleinschmidt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har allerede bakket op om Sønderborg Sommer Revy på flere måder.

“Teatersalen lejer revyholdet ikke af os. Vi udlejer til Hotel Sønderborg Strand, som så lejer videre til sommerrevyen”, siger Stephan Kleinschmidt og fortsætter:

“Men vi har støttet gennem annoncerr i revyprogrammet og vi har købt en hel forestilling”, siger Stephan Kleinschmidt.

Støtteforeningen er på banen

Sønderborg Sommer Revy er ikke en forening, men en privat virksomhed – og ligestilles med andre private virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Heldigvis har revyens støtteforening henvendt sig med en konkret forespørgsel og den skal vi drøfte i udvalget”, siger Stephan Kleinschmidt.

“Vi har bedt alle kulturaktørerne melde ind, hvordan det står til og så vil vi se på, hvilke muligheder, vi har for at hjælpe”, siger udvalgsformanden.

Han forklarer, der er flere arrangementer, som kommunen skulle stå for, der er aflyst. Netop pengene til de arrangementer foreslår Allan Breckling, at kommunen giver til Sønderborg Sommer revy.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er lidt svært, fordi Sønderborg Somme Revy er en privat virksomhed og ikke en forening – og selv flere af kommunens arrangementer er aflyst, så er der brugt en del af de afsatte penge – og desuden kan vi ikke bare overføre penge fra ét arrangement til et andet”.

“Men, som sagt, så ser udvalget på, hvordan vi kan hjælpe – uden jeg dermed lover noget”, siger Stephan Kleinschmidt til SønderborgNYT.

Venstre er klar

“Jeg er glad for at Stephan Kleinschmidt vil tage dette emne op. Revyen er meget hårdt stillet, og med udsigt til ikke at kunne åbne i 2020, så er der lang vej til foråret 2021. Revyen har stor betydning for kulturlivet i byen, men er også en økonomisk drivfaktor i forhold til restaurationer og hoteller. I Venstre vil vi gerne bekræfte vores støtte, til initiativer der er med til at styrke revyens fortsatte gode arbejde”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lyder en udmelding fra Venstremanden Peter Hansen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...