Kunstskolen åbner for ungBGK

28. februar 2021 Kultur
Pressefoto: Kunstskolen
Pressefoto: Kunstskolen

Mens vi alle skutter os i coronaskyggen og venter på en ny start, ligger Sønderjyllands Kunstskole slet ikke på den lade side. Nok er kurserne for en del udsat og aflyst men BGK, Billedkunstnerisk Grundkursus, kører velsmurt online.

Skoleleder Thomas Lunau har – sammen med skolens team – haft travlt at udvikle et nyt initiativ til alle de unge der ønsker at udfordre deres kunstneriske evner over et helt skoleår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor BGK optager unge over 18 efter deres talent, der vil dygtiggøre og forberede sig til optagelse på de kreative uddannelser, åbner skolen nu for ungBGK.

”Vi ved, at der er mange af de 15-19-årige, der har brug for et år med fuld skrue med det, vi står for: Koncentreret kunstnerisk uddannelse med professionelle undervisere fra ind- og udland, fra september til juni. Og nu har vi de seneste to år samlet erfaringer med netop denne gruppe”, siger Thomas Lunau i en pressemeddelelse.

”Det er de erfaringer, der resulterer i det forbedrede forløb, ungBGK. Museumsbesøg, foredrag, udstillinger og studietur til en hovedstad indgår også her i den normale undervisning”.

”Vi stiller ikke nogle krav til talent eller baggrund. Kom som du er. Og selvfølgelig er der mulighed for, hvis talentet og udviklingen er der, at søge optagelse på BGK, hvor der årligt er 10 pladser til rådighed”, siger Thomas Lunau.

ungBGK koster ikke det samme som et efterskoleophold, men kursusgebyret dækker udgifter til undervisere, studieture og materialer.

Der er et begrænset antal pladser på ungBGK, så det er først til mølle.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...