Kunstskolen: Børn udstiller kunst som har afsæt i Henri Matisse

10. juli 2020 Kultur

Fredag eftermiddag fra klokken 13:30 slår Kunstskolen dørene op til en udstilling, som er skabt af børn, der har brugt en uge af deres sommerferie på at blive endnu bedre til at tegne og male – og forældre og bedsteforaldre kan se frem til en masse værker, der alle er lavet med afsæt i Matisse.

“Vi bruger Matisse, fordi der er knald på farverne og han spænder vidt. Fra collage og til stilleben”, siger Dorthe Saldern Meier, kunstner og underviser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henri Matisse var kendt for både sin brug af farve samt sine omskiftelige og originale tegnekunst. Han var tegner, grafiker og skulptør, men kendes i dag primært som maler.

Adam Gabriel, som er ansat på Kunstskolen fortæller, at der blandt hans 12-årige kursister er nogle stykker, som gør det virkeligt godt.

“En af drengene er autist og han er spændende at følge – og det er nogle stykker af de andre også”, siger Adam Gabriel til SønderborgNYT.

Iris Fridriksdóttirs meget unge kursister bliver hele tiden udfordret.

“Børnene skal udfordres, fordi det gør dem bedre, når de ikke hele tiden tænker over, hvordan de maler og tegner”.

Glad pige fra Elstrup

Mia fra Elstrup er en del af den store flok, som skal udstille fredag eftermiddag og hun er glad for, hun har været på Kustskolen i en uge.

“Jeg kan rigtigt godt li’ at være kreativ og det er jeg også derhjemme. I den her uge har jeg prøvet mange ting og så har jeg lært at lægge skygger i mine billeder”, siger hun.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk