Kunstskolen: Claus Carstensen pisser Sønderborg af

10. april 2019 Kultur

Claus Carstensens skulpturelle selvkopi i bronze, PEGEREN, står foran Statsskolen, hvor han selv var elev for en del år siden.

Den nu 61-årige har meget på samvittigheden: Medstifter af De Unge vilde i DK, professor på Kunstakademiet i København og meget mere.

Han har modtaget Danmarks største udmærkelser, Eckersbergmedaljen, er repræsenteret på en række førende museer og er på Kunstfondens livsvarige ydelse. Og det er velfortjent, skriver Kunstskolen.

Territorial Pissing, at pisse territoriet af, var et tema i ’80erne, hvor han – som hundene – pissede på sine værker, ofte af store skumblokke, for at signere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Statens Museum for Kunst har de store pis-blokke som en vigtig del af samlingen for dansk samtidskunst..

Intellektuel, men også kontroversiel, sidst med sin skulpturgruppe – til det milliarddyre nye fængsel på Falster – der igen består af en række bronzer i fuld størrelse.

På Multikulturhuset har du den 25. april klokken 19 mulighed for at krydse klinger med sønderborgdrengen, der blandt andet vil sige noget om nogle af sine seneste udstillinger på AROS og Den Frie, som heller ikke er gået helt stille af sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Entré 120 kroner.

Billetter kan købes HER på Sønderjyllands Kunstskoles hjemmeside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...