Kunstværket ‘Fri og Lige’ indvies på Kulturnatten

14. august 2019 Kultur

Ord og deres betydning er temaet for kunstværket “Fri og Lige”, som indvies fredag den 23. august kl. 19 som en del af paletten af begivenheder i forbindelse med Kultur- og Idrætsnatten. Værket af billedkunstneren Lise Nørholm er en blivende udsmykning ved hovedindgangen til Multikulturhuset.

”Den overordnede titel for værket er Fri & Lige. Ord og sætninger pryder søjler og vægge i huset og pirrer publikums nysgerrighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu fuldendes værket med et lysrelief af lyskabinetter på Multikulturhusets facade”, fortæller stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen i en pressemeddelelse.

Indvielsen indledes med taler ved formand for Sønderborg Kunstråd, Thomas Lunau, repræsentant fra Statens Kunstfond og medlem af fondens legatudvalg, Eva Steen Christensen, og formand for Kulturdvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt.

Derefter fortæller Lise Nørholm – i MultiKulturhusets café – om værket, der både er analogt og digitalt, statisk og dynamisk og breder sig ud i hele huset. Der bliver samtidig lejlighed til at se udstillingen Fri & Lige II med Lise Nørholms billeder og objekter.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk