Kursister: Fantastisk familieoplevelse af være en uge på idrætshøjskolen

22. juli 2021 Kultur

Onsdag aften var der fællesaktiviteter på aftenskemaet for Familie-kursisterne på Idrætshøjskolen i Sønderborg. Hen over sommeren bliver der holdt fire ugekurser for familier, som gerne vil have en aktiv ferie sammen med deres børn og alle mulige andre børnefamilier.

Inden aftenaktiviterne begyndte, blev kursisterne delt op i hold og så skulle børn og forældre dyste mod de andre hold.

I en af konkurrencerne skulle en person dækkes til med barberskum og i den næste – og mere krævende – skulle holdene skyde på hinanden med små kugler, der indeholdt mel. Blev man ramt, så var man ude. Altså en slags stikbold. Bare vildere.

Og for at det ikke skulle blive for let, så blev der smidt røgbomer på banen.

Med på holdene var Dan Anker Zauner fra Virum og Anette Varnum fra Viborg. De har valgt at bruge en uge af deres ferie på at være på højskole sammen med deres børn.

“Min hustru og jeg er her med vores datter på 14 og sønnen på 11 år og det er faktisk vores børn, som har gjort det til en tradition, at vi er på familiekursus på Idrætshøjskolen i Sønderborg hver sommer”, siger Dan Anker Zauner til SønderborgNYT. Familien var på deres første ugekursus på idrætshøjskolen i 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er mange grunde til, at vi tager på ugekursus, men først og fremmest er det på grund af fællesskabet.”, siger han.

På ugekurset er der masser af aktiviteter. Nogle af dem er for børnene alene, mens de voksne laver noget andet. Og så er der også meget fælles, hvor forældre og børn oplever sammen.

“Når vi konkurrerer, så går vi højt op i det og det er rigtigt sjovt. Og det med tab og vind med samme sind virker her. Har du haft det sjovt, så har du vundet”.

Dan Anker Zauner synes, at kursuslederne har en god tilgang til de mange børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De siger ikke bare, hvad børnene skal lave. De viser det og det er børneopdragelse på praktisk plan”.

For nogen kan det være grænseoverskridende pludselig at være på en højskole og skulle en hel masse sammen med vildt fremmede mennesker.

“Det er det jo også at sætte sig ved et bord og tale med nogle mennesker, som man aldrig har set. Men selvom det kan virke grænseoverskridende, så går det let med at finde sig tilrette og føle sig godt tilpas i det hele”, siger Dan Anker Zauner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anette Varnum er på højskole med sine to børn på 13 og 17 år – og det er også en tradition.

“Det er vores femte sommerkursus og mine børn elsker at være med i fællesskabet på højskolen og de er vilde med, at her er så mange aktiviteter, så de har det sjovt”, siger Anette Varnum, som kommer fra Viborg.

Hun og også Dan Anker Zauner har lagt mærke til, at deres børn og synes, det er glimrende med morgensang og andre af de mere stille ting.

“De har ligesom taget højskolelivet til sig”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...