Kvickly satte specialøl på menuen

19. november 2015 Erhverv

Når det handler om øl, så har Henrik Kirkegaard fra One Pint virkelig noget på hjerte – og det hele handler om gode

” width=”300″ height=”282″ /> Kvicklys Karsten Hansen har fået tjans som ølslæber.

kvalitetsøl fra mindre bryggerier herhjemme og i udlandet.

“I 1994 kunne man kun finde ganske få specialøl i det danske, men siden er det jo vokset betydeligt”, siger Henrik Kirkegård til de mange Kcicklykunder, der havde sikret sig en billet til en torsdag aften i Spiseriet, hvor det hele skulle handle om øl.

“Først af alt skal vi smage nogle dejlige øl – og så kommer der lækker med, som der skal drikkes øl til. Og derefter skal vi smage nogle øl”, siger Henrik Kirkegaard, der er så heldig, at både Spiseriets personale og Kvicklymedarbejdere hjælper med at bære øl rundt i det tempo, som arrangementet krævede.

“Dengang jeg begyndte at sælge specialøl, havde jeg to sønderjyske kunder plus Wohlenberg her i Sønderborg”.

Interessen er vokset

Gennem de senere år er interessen for specialøl vokset og det er muligt at servere øl til hele menuer, fordi IMG_4077varianterne gør, der findes øl, som sidder lige i skabet til forskellige retter.

“Lad os starte med en mainstream øl, som jeg plejer at sige, når det handler om Fynsk Forår, der er nørdet frem på Ørbæk Bryggeri. Her er der taget afsæt i en belgisk øl og en øl med hyldeblomster. Bryggeren har ramt en smag, der også nydes af kvinder”, siger Henrik Kirkegaard.

Med sig havde han en række øl, som både blev beskrevet og drukket i det både hyggelige og på mange måder indholdsrige arrangement.

For alle de sønderborgensere, der ikke nåede at få en billet, så er der heldigvis mulighed for at gå opdagelse i de mange specialøl på Kvicklys hylder – og personalet er klar til at dele ud af deres viden om de forskellige flaskers indhold.

billede

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk