Kvindedagen – Ladies Night Out – blev en succes

8. marts 2019 Kultur

Årets udgave af Kvindedagen havde Kvindekomiteen lagt i helt andre rammer end tidligere og måler man på antallet af deltagere, så var forandringerne en fremragende idé, som trak flere end 200 med til Ladies Night Out på Hotel Sønderborg Strand.

Et af højdepunkterne var afsløringen af modtageren af Årets Kvindepris og her havde man valgt Bente Rey, som gør en stor, frivillig indsats i den lokale handicapforening, handicaprådet og i Frivillighedens Hus.

Aftenen blev også krydret med en flok sanglærker, der havde taget turen fra Norge til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver deltager havde indløst en billet på forhånd – og med i prisen var et glas til velkomsten i Teaterfoyeren, tapas, kaffe og sødt plus lodder til lotteriet, hvor der var flotte præmier på spil.

Özlem Cekic

Özlem Cekic, der er blevet landskendt for sin ‘dialogkaffe’ og tidligere har været i Folketinget for SF kom og fortalte om blandt andet sin bedstemor, der virkeligt var en stærk kvinde.

“Selv blev jeg gift ved et arrangeret ægteskab og købte hus for at redde det. Det hjalp ikke. Senere var jeg højgravid og i gang med sygeplejeuddannelsen”‘ sagde Özlem Cekic.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun blev skilt og huset blev sat på tvangsauktion.

“Så ringede telefonen og det var min mormor, som havde hørt jeg havde problemer og hun kom for at hjælpe”.

Mormoderen havde klaret at passe en lille gård og både egne og andres børn alene.

“Hendes mand sad i fængsel og hun brød med de traditionelle kvinderoller, som var i Tyrkiet”, sagfde Özlem Cekic.

I begyndelsen blev der kigget skævt til mormoderen i den by, hvor hun boede, men hun var vedholdende – og det blev til sidst accepteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hendes råd til mig var at fortælle, det altid er godt at have et arbejde og tjene sine egne penge, så man ikke er afhængig af en mand – og så er det altid en god idé at have 50.000 kroner liggende under hovedpuden”, sagde Özlem Cekic.

Özlem Cekic er gift igen og blev lykkelig.

“Og så blev jeg en af de første kvinder med minoritetsbaggrund, som blev valgt ind i Folketinget”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. april 2023 Sport, Sønderborg

SønderjyskEs håndboldherrer vandt på Sjælland

1. april 2023 Sport

Fredag aften skulle SønderjyskEs forsøge at fortsætte den gode stime af gode håndboldkampe på en svær udebane i Nordsjælland hvor de med en sejr kunne holde fast i muligheden for en plads i slutspillet. Sejren kom i hus og det på overbevisende facon efter resultatet 29-36. Vi var bagud med 6-5 midt i første halvleg, […]

Læs mere...