Kvinder fra Sønderjysk Pigekors fortid kom hjem og sang

13. oktober 2019 Kultur

For dirigenten i Sønderjysk Pigekor blev det til en nostalgisk weekend, hvor hun fik besøg af tidligere pigekorssangere, der var vendt hjem for at synge sammen.

“Koret med de tidligere pigekorssangere kalder vi South Denmark Female Choir. Vi nægtede nemlig at kalde det for Sønderjysk Damekor”, sagde Mette Rasmussen til alle de gæster, der havde sat sig tilrette i Auditoriet i Sangcentret på fjerde sal på kasernen.

Nogle af de unge kvinder, der stod i korrækkerne, var slet ikke født, da andre af kvinderne i rækkerne, sang i pigekoret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det viser, vi passer godt på vores piger og vi ser, de danner venskaber for livet”, sagde Mette Rasmussen.

“Det er lidt overraskende, at I er kommet så mange for at høre afslutningen på vores workshop og jeg vil lige sige, at der altså bliver sunget højt, så høreskader på de første rækker bliver en mulighed”, sagde dirigenten til publikum.

De ‘gamle’ sangere skal med til Italien, hvor de skal deltage i en korkonkurrence i april og søndag eftermiddag rundede de deres sangweekend af med at synge tre af de sange, der skal med dem sydpå og også flere andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...