Kvinder – husk nu at få købt billet til Zontas Womens Night Out i Riddersalen

30. oktober 2019 Sønderborg

Tag dine veninder med til en festlig aften i Riddersalen på Sønderborg Slot, hvor Zonta fejrer 100 år. Det bliver en herlig aften med lækker mad, vin, underholdning og et brag af et bankospil, med store præmier. Overskuddet fra aftenen går til projektet ‘STOP Børneægteskaber’.

Inkluderet i billetprisen er en velkomstdrink, stor tapastallerken og lækker dessert leveret af Keller og Co og vin til maden leveret af Wohlenberg samt masser af underholdning, herunder oplæg med aftenens hovedtaler, Natasha Al-Hariri.
“Vi i Zonta har gjort os umage for at sætte en virkelig god aften sammen og det bliver noget af en oplevelse at være i Riddersalen på slottet. Der bliver også noget at tænke over, fordi vi har fået Natasha Al-Hariri til at komme og tale”, siger Azra Mehmedbegovic Hadzimahovic fra Zonta.
Artiklen fortsætter under annoncen

“For Zonta handler det om, at kvinder bakker op og tilmelder sig, så vi får nogle penge ind og kan hjælpe andre kvinder, søster-solidaritet”, siger Azra Mehmedbegovic Hadzimahovic.
Spændende foredrag
Natasha Al-Hariri er en dansk debattør med palæstinensisk-dansk baggrund. Al-Hariris forældre er palæstinesiske flygtninge fra Libanon, og hun blev født under forældrenes flugt fra borgerkrigen. Hun er opvokset i Hellerup, uddannet som jurist og direktør for Dansk Flygtningehjælps Ungdom.
Artiklen fortsætter under annoncen

Natasha Al-Hariri har optrådt, været portrætteret og omtalt i en række aviser, radio- og tv-udsendelser i mange sammenhænge, der dog normalt altid har forbindelse til debatten om integration af indvandrere. Hun er erklæret feminist og har markeret sig som en klar røst i den muslimske kønskamp.

Hun har fortalt, hvordan hun som 10-årig – under et besøg hos danske legekammerater – bemærkede, at mænd også kunne lave mad og brødre dække bord. Hun var ellers vokset op med, at hun sammen med sin mor stod i køkkenet og klarede rengøringen, mens brødrene spillede PlayStation. Mødet med de danske kønsroller var en øjenåbner. Hun gik direkte hjem og proklamerede, at hun ikke ville hjælpe til, før mændene i hjemmet gjorde det samme. Og så begyndte de at hjælpe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hun har ved en række lejligheder skildret sin hverdag som muslimsk dansker, blandt andet hvordan hun har insisteret på at gå med tørklæde og samtidig på at holde juleaften i sit hjem, så hendes børn også kommer til at vokse op med danske traditioner.

Blandt andre emner har Natasha Al-Hariri været med til i offentligheden at gøre opmærksom på, at boligsøgende med et mellemøstligt klingende navn bliver udsat for diskrimination, når de søger en lejlighed, og når de søger en læreplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun har også deltaget i debatten om, hvordan man kan undgå radikalisering af unge fra minoritetsgrupper.

Så, kvinder, skynd jer at få købt en billet, så I kan være sammen med andre kvinder til en herlig aften i Riddersalen den 8. november fra klokken 18:30.

“Hvis ikke kvinder hjælper kvinder – hvem gør så”, spørger Azra Mehmedbegovic Hadzimahovic.

Du køber din BILLET HER på LINKET

Program for aftenen:

Kl. 18:30
Dørene åbnes  – velkomstdrink i forhallen

Kl. 19:00 – 21:00
Middag, herunder oplæg ved Natasha Al-Hariri

Kl. 21:00 – 21:30
Baren åbner og der er salg af bankoplader

Kl. 21:30 – 22:30
Banko spil med mulighed for køb af ekstra plader mellem spillene

Kl. 23:00
Aftenen slutter

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...