Kvindernes Eg indvies Grundlovsdag

27. maj 2015 Kultur

I Sønderborg fejres Grundlovsdagen med en festlig eftermiddag kl. 15.00-17.00 på Sønderborg Slot med indvielse af Kvindernes Eg i slotsparken.

Der er fri entré, og alle er velkomne – også mænd!valg

Formand for kommunens kulturudvalg, Charlotte Riis Engelbrecht, indvier Kvindernes Eg i slotsparken. Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby taler, og som en ekstra bonus holder tidligere museumsinspektør, kulturhistoriker Inge Adriansen, et spændende foredrag om de sønderjyske kvinder i årene omkring 1915.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet er kommet i stand på initiativ fra Soroptimist International Sønderborg, der sammen med kvinder fra syv andre lokale organisationer er gået sammen om at markere denne begivenhed.

Fakta

Ellen Trane Nørby deltager ved indvielsen af Kvindernes Eg.

Ellen Trane Nørby deltager ved indvielsen af Kvindernes Eg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvinders valgret: Før 1915 havde kvinder i Danmark ikke valgret til, hvad der i dag svarer til Folketinget, på lige fod med mænd. De tilkæmpede sig valgretten efter mange års hård og stædig kamp gennem en ny Grundlov 5. juni 1915.

For at markere valgretten gik hvidklædte kvinder i optog til kongen for at sige tak, og der blev plantet egetræer på Himmelbjerget og i flere købstæder.

På Grundlovsdag i år er det nøjagtig 100 år siden, og begivenheden fejres med arrangementer over hele landet. Også i Sønderborg fejres dagen med indvielse af Kvindernes Eg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangører

Kvinde- og Krisecentret

Kvinde- og Krisecentret

Soroptimist International Sønderborg, Zonta Sønderborg, Sønderborg Inner Wheel, Erhvervskvinder Sønderborg, FOA Sønderborg, Kvinde- & Krisecentret, Lions Als og Kvindekomitéen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sønderborg

Indbrud i Vollerup

1. februar 2023 112

Tirsdag mellem klokken 7:40 og 17 har der været indbrud i en bolig på Mommarkvej i Vollerup. “Indbrudstyven kom ind gennem en terrassedør og der er stjålet forskellige ting”, siger politikommissær John Weber.

Læs mere...