“Kyholm” bliver til “Fynshav” – og skal sejle Als-Fyn

13. februar 2015 Samfund

Der er en ny færge på vej til at sejle mellem Als og Fyn. Det er færgen Kyholm, der indtil for nylig besejlede ruten mellem Kolby Kås på Samsø og Kalundborg.

Færgen Kyholm skal omdøbes, inden den skal sejle mellem Als og Fyn.

Færgen Kyholm skal omdøbes, inden den skal sejle mellem Als og Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Færgen er i disse uger på værftsophold hos Petersen & Sørensen i Svendborg. Færgen skal renoveres inden den indsættes på ruten Bøjden – Fynshav.

Samtidig skifter den navn til Fynshav.

Renoveringen betyder, at det meste af færgens passager-område fornyes. Færgens cafeteria får nye borde og stole. Butiksområdet udvides og der indrettes en såkaldt pendler-lounge.

Skibets bar og dansegulv i agter-enden bliver til en salon, som også får nye og større vinduer.

Færgens maskineri får også en overhaling under værftsopholdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Færgens nye navn er i øvrigt genbrug. Da DSB besejlede Als-ruten havde selskabet fra 1967-1987 også en færge med navnet Fynshav. Den gamle Fynshav, der blev skrottet i Tyrkiet for 15 år siden, var ligesom de to nuværende færger, Odin og Frigg Sydfyen, bygget på Svendborg Værft.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...