Lægevagt-nummer skal åbne døren til skadestuen

6. marts 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Fra 1. april 2014 får det gode gamle nummer til Region Syddanmarks Lægevagt, 70 11 07 07, en  ekstra funktion. 70 11 07 07 bliver også det nummer, man skal ringe til, hvis man er kommet til skade og har brug for behandling på en skadestue eller skadeklinik i Region Syddanmark.

Fra 1. april skal man ringe til Lægevagten for at komme på skadestuen.

Fra 1. april skal man ringe til Lægevagten for at komme på skadestuen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtalen vil enten munde ud i, at man får en tid på skadestuen, at man bliver bedt om at kontakte egen læge eller at man får et godt råd til, hvordan man selv kan afhjælpe skaden.

Allerede i telefonen kan vi give patienten et råd om, hvordan de selv kan lindre smerten eller afhjælpe skaden. Det vil sige, at vi allerede dér hjælper patienten med at hjælpe sig selv uanset hvilken behandling, vedkommende i øvrigt skal have, siger Ole Holm-Thomsen, der er vagtchef for Lægevagten, der fra 1. april ændrer navn til Læge- og Skadevagten i Region Syddanmark.

Det er en aftale mellem Danske Regioner og regeringen, der gør, at Region Syddanmark nu indfører såkaldt telefonvisitation til skadebehandling.

Regionens beregninger viser, at den telefoniske skadevisitation i regionen kommer til at koste omkring 20 millioner kroner om året.

Erfaringerne fra andre regioner peger på, at man kan forvente et fald i aktiviteten på skadestuerne og skadeklinikkerne på 20-30 procent ved at indføre visitation, fordi flere vil blive bedt om at gå til egen læge for at få behandling eller vil få et godt råd om, hvordan de selv kan behandle skaden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 112, Sønderborg

Hærværk hos Æ Gårne

14. maj 2021 112

Onsdag aften eller natten til til torsdag har ukendte gerningsmænd været inde hos Æ Gårne i Vollerup og lave hærværk. “De har været inde i bygningen hvor de har lavet grafitti og der står: Lort og GM40 på væggen”, siger politikommissær Thomas Berg og fortsætter: “Der er også smadret ruder i bygningen og i en […]

Læs mere...