Lærere og vejledere skal hjælpe sårbare unge

5. februar 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Psykiske problemer og mistrivsel kan stå i vejen for, at unge når i mål med deres uddannelse. Nu har Psykiatrien i

Carl Holst finder det vigtigt, at sårbare unge når i mål med deres uddannelse.

Carl Holst finder det vigtigt, at sårbare unge når i mål med deres uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark i samarbejde med PsykInfo og Psykiatrifonden udviklet et undervisningsprogram, der skal give lærere og vejledere på ungdomsuddannelserne viden og redskaber til at hjælpe de unge og mindske frafaldet.

I dag er der et frafald i løbet af det første år på knap 30 pct. på erhvervsuddannelserne og 14 pct. på de gymnasiale uddannelser. Med regeringens mål om, at 95 pct, af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse, er en indsats nødvendig, og det er baggrunden for regionens nye undervisningsprogram.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal sikre, at de unge bliver opdaget og får hjælp på et tidligere tidspunkt. Ellers kan det få alvorlige konsekvenser for deres sociale og uddannelsesmæssige muligheder – og for deres succes på arbejdsmarkedet på længere sigt. Og det vil også koste samfundet dyrt”, siger regionsrådsformand Carl Holst i en pressemeddelelse.

Den nye forebyggende indsats skal sikre en øget trivsel blandt unge på ungdomsuddannelserne. Det er planen, at alle kommuner og ungdomsuddannelser skal inddrages, så indsatsen kommer til at ramme bredt i hele Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...