Lærere undrer sig over de ikke skal arbejde mest muligt hjemmefra

30. september 2020 COVID-19

I forhold til hvem der skal arbejde hjemmefra i Sønderborg Kommune undres jeg og andre over, at vi som undervisere på skolerne ikke bliver pålagt at lave vores forberedelse hjemme så vidt muligt – så vi kun er på skolen i undervisningstiden, ved kopiering og lignende.

Sådan siger en lærer, der ønsker at være anonym.

“Det samme med møder, som kommunen længe har opfordret til at holde digital så vidt muligt. Da vi kom tilbage i april måtte vi jo ikke være på skolen udover undervisning – så hvorfor må vi så nu, hvor smittetallet er større” spørger læreren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det giver simpelthen ikke mening – når vi så mange timer om dagen er sammen med eleverne – at vi så også skal være i nærheden af andre i vores forberedelsestid”.

Skolechefen svarer 

Kommunen følger statsministerens opfordring til hjemmearbejde på offentlige arbejdspladser – i det omfang det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdets udførelse. Alt sammen for at undgå yderligere smittespredning.

Det er vigtigt at understrege, at der er tale om administrative medarbejdere som for eksempel HR-medarbejdere, udviklingsmedarbejdere, økonomer og medarbejdere i stabsfunktioner, der skal arbejde hjemmefra.

“Beslutningen gælder derfor ikke medarbejdere på skoler, dagtilbud, hjemmepleje, jobcentre, borgerservice med videre”, siger skolechef Erlings Andresen til SønderborgNYT. Han tilføjer, at sociale arrangementer og lejrskoler aflyses i perioden frem til den 18. oktober.

“Skoleledelserne har i øvrigt tæt kontakt til kommunens Sundhedsberedskab og kan justere den daglige virksomhed i forhold til rådgivning herfra”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...