Lærere undrer sig over de ikke skal arbejde mest muligt hjemmefra

30. september 2020 Samfund

I forhold til hvem der skal arbejde hjemmefra i Sønderborg Kommune undres jeg og andre over, at vi som undervisere på skolerne ikke bliver pålagt at lave vores forberedelse hjemme så vidt muligt – så vi kun er på skolen i undervisningstiden, ved kopiering og lignende.

Sådan siger en lærer, der ønsker at være anonym.

“Det samme med møder, som kommunen længe har opfordret til at holde digital så vidt muligt. Da vi kom tilbage i april måtte vi jo ikke være på skolen udover undervisning – så hvorfor må vi så nu, hvor smittetallet er større” spørger læreren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det giver simpelthen ikke mening – når vi så mange timer om dagen er sammen med eleverne – at vi så også skal være i nærheden af andre i vores forberedelsestid”.

Skolechefen svarer 

Kommunen følger statsministerens opfordring til hjemmearbejde på offentlige arbejdspladser – i det omfang det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdets udførelse. Alt sammen for at undgå yderligere smittespredning.

Det er vigtigt at understrege, at der er tale om administrative medarbejdere som for eksempel HR-medarbejdere, udviklingsmedarbejdere, økonomer og medarbejdere i stabsfunktioner, der skal arbejde hjemmefra.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Beslutningen gælder derfor ikke medarbejdere på skoler, dagtilbud, hjemmepleje, jobcentre, borgerservice med videre”, siger skolechef Erlings Andresen til SønderborgNYT. Han tilføjer, at sociale arrangementer og lejrskoler aflyses i perioden frem til den 18. oktober.

“Skoleledelserne har i øvrigt tæt kontakt til kommunens Sundhedsberedskab og kan justere den daglige virksomhed i forhold til rådgivning herfra”.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...