Lærerne vil have mere kvalitet i folkeskolerne

16. december 2014 Erhverv

Lærerne har netop udvekslet kravene til overenskomstforhandlingerne med KL og Danske Regioner, mens statens område følger på onsdag. Formanden for Lærernes Centralorganisation, LC, Anders Bondo Christensen, går til forhandlingerne med det mål at få skabt rammer, som giver mere kvalitet i undervisningen, og sikrer at lærerarbejdet er attraktivt, skriver Danmarks Lærerforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er helt afgørende, at vi får skabt nogle bedre rammer for arbejdet i skolen. Lige nu stiger sygefraværet over hele landet blandt medlemmerne i LC’s organisationer. Mange lærere forlader den kommunale folkeskole, fordi rammerne ikke gør det muligt at udføre ordentlig undervisning til eleverne. Det er en alvorlig situation, og det skal vi have lavet om på”, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og LC.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolen skal være en attraktiv arbejdspladsskole

Skal lærerne kunne give eleverne en ordentlig undervisning, handler det ikke mindst om at sikre, at lærerne har ordentlige muligheder for altid at være velforberedte, når de møder eleverne og sikre, at det er muligt systematisk at følge op på elevernes resultater samt sikre rum til at løse alle de øvrige opgaver i tilknytning til undervisningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lærerarbejdet skal være attraktivt. Det betyder ikke mindst, at lærerne har mulighed for at udføre undervisning på højeste niveau til glæde for eleverne. Vores medlemmers arbejde er af den allerstørste betydning for samfundet og for den enkelte elev”, siger Anders Bondo Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lærernes formand opfordrer KL til denne gang at indgå i reelle overenskomstforhandlinger, så der kan blive lavet en aftale, som sikrer et godt udgangspunkt for folkeskolen.

“Gode løsninger findes i fællesskab. Det er hele fundamentet i den danske model. Uden på noget tidspunkt at gå i forhandling med lærerne valgte arbejdsgiverne i 2013 en fire uger lang lockout vel vidende, at knækkede de ikke lærerne, ville regeringen lovgive ensidigt til arbejdsgivernes fordel.”, siger Anders Bondo Christensen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har allerede haft alvorlige konsekvenser og skadevirkninger på skolen, at arbejdsgiverne ved det sidste overenskomstforløb ikke inddrog de medarbejdere, som rent faktisk skal løse opgaverne på arbejdspladsen. Jeg håber virkelig, at arbejdsgiverne denne gang er indstillet på at lave en god aftale med fokus på, at eleverne får den bedste undervisning gennem ordentlige rammer for lærernes arbejde”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...