Læserindlæg: Als-Fynbroen er et fantasiprojekt

12. marts 2014 Erhverv

Regionsrådsmedlem Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, skriver:

Suk. Så skal den igen på dagsordenen. Broen mellem Als og Fyn. Et håbløst fantasiprojekt, som Region Syddanmark allerede har kastet alt for mange penge i. Tre millioner til en forundersøgelse. En forundersøgelse, som lå klar for tre år siden. En forundersøgelse (fra Cowi i 2011), som én gang for alle burde have fået ansvarlige politikere til at skrotte idéen.ALS-FYNBROEN_Logo_positiv

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det gør de ikke. Der er stadig politikere fra Region Syddanmark, der spiller med på det håbløse forslag. Deriblandt regionsrådsformand Carl Holst (V). Muligvis – det er jo ikke til at vide – fordi en af de mest ihærdige lobbyister for broen er Jørgen Mads Clausen fra Danfoss. Sammen med Foreningen Als-Fynbroen har han nu igen sat gang i kampagnen for en bro, som aldrig vil blive til noget. Eller i hvert fald ikke bør blive til noget.

Det er et broprojekt til angiveligt 10 eller 20 milliarder kroner. Realiteten er, at den formentlig vil blive meget dyrere. Eksperter siger, at de ikke aner, hvor meget det vil koste, specielt fordi farvandet er meget dybt, og fordi de ikke kan sige noget om funderingsforholdene. Og de siger endda, at det er et projekt, som et tæt på ikke at være samfundsøkonomisk rentabelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en bro, som ikke kan finansieres af brugerbetaling af de relativt få, der vil benytte den. Med mindre brugerbetalingen bliver så høj, så ingen vil køre over den. Og så er vi jo lige vidt.penge

Det er en bro, som – hvis den nu ellers blev til noget – alligevel ville øge biltrafikken gennem eller tæt op af adskillige naturbeskyttede områder på Sydfyn. Specielt vil flere lastbiler køre ned over Sydfyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tak, det kan vi godt undvære.

Ikke desto mindre har lobbyisterne i foreningen nu genstartet kampen for at få en bro – med et møde mandag i Sønderborg med deltagelse af bl.a. Carl Holst. Den bro er og skal forblive et fantasifoster. Og Region Syddanmark skal i hvert fald ikke kaste gode penge efter dårlige. Eller for den sags skyld bruge mere tid på det.

Med et lettelsens suk kan vi så komme videre og se på de reelle trafik- og transportproblemer i Region Syddanmark. Dem er der nok af. En Als-Fynbro vil ikke løse dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...